ALAPLI HABERLERİ

DERİN DEŞARJIN İLK BORUSU YERLEŞTİRİLDİ

27 Ağustos 2013
655 kez görüntülendi

DERİN DEŞARJIN İLK BORUSU YERLEŞTİRİLDİ

Alaplı Derin Deniz Deşarj Arıtma Sisteminin denizde devam eden çalışmalarında, deniz hattına döşenecek ilk  boru denize indirildi.

Alaplı Balıkçı Barınağı’nda birbirine montajlanan yaklaşık 75 metre uzunluğundaki beton blokların ağırlık olarak kullanıldığı özel basınçlı borulardan ilk etabı kıyıdan yaklaşık 2 km. mesafedeki platform alanına yüzdürülerek götürülmek suretiyle denize indirildi. İlk boru hattının denize indirilişini Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da izledi. Büyük bir heyecanla boruların denize indirilişini izleyen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Bu gerçekten Alaplı için tarihi denilebilecek çok önemli bir hizmet. Artarak devam eden çok önemli bir sorun olan kanalizasyon ve atık su sorununu çözme noktasındayız. Bu nedenle çok mutlu ve çok heyecanlıyım“ dedi.

Deniz altına döşenen boruların yaklaşık -20 metre koduna indirildiğini belirten Belediye Başkanı Çimenoğlu, “Özel hava püskürtme makineleriyle, deniz altında boruların döşeneceği yaklaşık 3 metre derinliğinde kanal açıldı. Kanal açma çalışmasının tamamlanmasının ardından birbirine montajlanmış her biri 75 metre uzunluğundaki özel basınçlı borular yüzdürülerek kıyıdan yaklaşık 2 km. mesafedeki platform alanına götürüldü. Ardından da, boruların içindeki havalar alınmak ve içine su dolmasını sağlamak suretiyle platform ekipleri ve dalgıçların çalışmalarıyla borular açılan kanallara yerleştirilmek üzere denize batırılmaya başlandı. Denizde boru döşeme çalışmaları açıktan başlayarak kıyıya doğru devam edecek. Yüklenici firma 2014 Mart ayına kadar çalışmayı bitirmeyi hedefliyor. Bu, Alaplı için tarihi bir hizmet. Bu nedenle çok heyecanlıyım ve çok mutluyum. İlçemiz, gelecekte çok daha büyüyerek karşımıza çıkacak çok önemli bir sorundan kurtulmuş olacak“ dedi.

ALBUM ADI ALAPLI DERİN DEŞARJ İLK BORUSU YERLEŞTİRİLDİ, Fotograf Mustafa Kanca on 8/27/2013 (9 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz