ALAPLI HABERLERİ

HAYVANSEVERLER BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

13 Eylül 2013
550 kez görüntülendi

HAYVANSEVERLER BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

 

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Sezgin ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nu ziyaret ederek, sokak hayvanlarının koruma altına alınması için yapılması gereken çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

 

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Sezgin, Alaplı’da sokak hayvanlarının korunması, kısırlaştırılması, bakım ve tedavilerinin yapılabilmesi için Dernek olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirterek, “ Alaplı’da sokak hayvanlarını kısırlaştırma operasyonu için gerekirse biz de veteriner hekim görevlendirerek size yardımcı olabiliriz. Ayrıca, küçük bir barınak yapabilirseniz biz de elimizden gelen katkıyı veririz. “ dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, göreve geldiğinde Belediye olarak Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi kurduklarını hatırlatarak, “Ameliyathanesi ve her türlü araç gereci hazır olan bu Merkez’de sokak hayvanlarını kısırlaştırıp, bakım ve tedavisini yaptıktan sonra küpelerini de takarak sokağa salıyorduk. Fakat, bazı vatandaşlarımız küpeli hayvanlardan da rahatsız olup şikayet ediyorlar. Son iki yılda vatandaşlarımızdan en fazla şikayet aldığımız konu sokak köpekleri. Çevre yerleşim birimlerinden toplu halde sokak köpeği bırakılıyor. Bu nedenle sayılarında da büyük bir artış oldu. Biz kısırlaştırma operasyonlarını hızlandırmak istiyoruz. Bunun için girişimlerde bulunuyoruz. Hayvan Hakları Derneği’nin bu noktada desteği olursa elbette memnun oluruz. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz