ALAPLI HABERLERİ

SAADET PARTİSİ ALAPLI İLÇE BAŞKANLIĞI ÇALIŞAN GAZETİCİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

9 Ocak 2014
708 kez görüntülendi

SAADET PARTİSİ ALAPLI İLÇE BAŞKANLIĞI ÇALIŞAN GAZETİCİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

 

Saadet Partisi Alaplı İlçe Başkanı Ramazan SARIKAYA , Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlama amacı ile bir mesaj yayımladı.

Önemli ve etkin bir denetim organı olan basın,gerçek manada uygulanan..! demokrasimizin de temel unsurlarındandır şeklinde konuşan Başkan Ramazan SARIKAYA, “Demokrasi ancak herkesin bilgiye kolayca ulaşabildiği, fikirlerini, düşüncesini özgürce açıklayabildiği bir ortamda gelişir. Ülkemizde özgür bir basının olması ayrıca kamuoyu duyarlılığının artması bakımından da önemlidir. O nedenle mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri gelince canını ortaya koyarak görev yapan basın mensuplarının sorunlarının giderilmesi, haklarının iyileştirilmesi görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak adımlar atılmalıdır.” İfadelerine yer verdi.
“Demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olan basın, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili araçlarından biridir. Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, kabul görmektedir. Basın özgürlüğünün korunması kadar önemli olan diğer bir husus bu özgürlüğün istismar edilmemesidir.” İfadeleri ile basında doğru ve tarafsız haber verme, özel hayata saygı gibi ilkelerin üstün tutulmasının önemli olduğunu vurgulayan Ramazan SARIKAYA; “Basınımızın da bu anlayışla sorumluluklarının bilincinde hareket edeceğine olan inancımla; Alaplı ilçemizde ve ülkemizde görev yapan değerli basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, görevi sırasında hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum.”

Ramazan SARIKAYA
Saadet Partisi Alaplı İlçe Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz