ALAPLI HABERLERİ

İHH ALAPLI TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

11 Ocak 2017
894 kez görüntülendi

İHH ALAPLI TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Alaplı Temsilciği açıldı.

Emniyet Müdürlüğü binası yanındaki  binanın ikinci  katında  hizmet verecek vakfın ilçe temsilciliğinin açılışına Kaymakam Saim Eskioğlu, Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik,  Alaplı müftüsü  Mehmet Bektaş,AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz,  TSO Başkanı Recep Ocak, bazı protokol üyeleri, çevre il ve ilçelerin İHH İnsani Yardım Vakfı temsilcileri ve davetliler katıldı.

Protokol üyeleri ve İHH İnsani Yardım Vakfı Alaplı  Temsilcisi Coşkun Kararmış  tarafından kesilen kurdele sonrası temsilcilik gezildi. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından davetlilere ikramda bulunuldu.

İHH Alaplı Temsilcisi Coşkun Kararmış açılış ile ilgili şu açıklamayı yaptı

“İHH İnsani Yardım Vakfının gönüllü faaliyetleri 1992 yılında başlamış, 1995 yılında Bosna Savaşının yaralarını sarmak ve savaş mağduru Bosnalılara yardım etmek için kurulmuş, kurumsal hale gelmiştir. İhh bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç veya açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere çalışmalarını yürütmektedir.

Resmî kişi ve kurumlarca düzenli olarak denetlenen İHH İnsani Yardım Vakfı, Vakıflar Genel Müdürlüğü “TBMM Üstün Hizmet Ödülü”, “Kaynaklarını En Verimli ve Yerinde Kullanan Vakıf Ödülü”, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen “Gerçekleştirilmiş En İyi Proje” ödüllerini almıştır. İHH, BM Ekonomik ve Sosyal Konsey’i Ecosoc tarafından danışmanlık statüsü tanınmış 3000 örgütten birisidir.

“Komşusu açken tok yatan bizden değildir” buyuruyor peygamber efendimiz. Komşularımızdaki, mahallemizdeki, köyümüzdeki, ilçemizdeki, ilimizdeki ve ülkemizdeki ihtiyaç sahipleri uykumuzu kaçırabilmeli. Artık iletişim, ulaşım kolaylaştı. Bütün dünya komşu oldu. Dünyanın bir ucundaki fakire yardım götürmek mümkün bugün.

Çıkar çatışmalarının arttığı, gözyaşının hâkim olduğu, çocukların yetim bırakıldığı bugün mazlumun yanında olma günüdür. İslam Coğrafyalarında Katliamların arttığı, her tarafın kana bulandığı, çocuklar ve kadınlar üzerinden kötü niyetlilerin çok büyük hesaplar yaptığı bir dönemdeyiz. Ne yazık ki vaziyet her geçen gün daha da kötüye gidiyor; bu durum karşısında batının çoğunluğu iki yüzlü davranıyor. Şu anda Suriye’de milyonlarca insan göç ettirilmiş, evlerinden edilmiş. Yüz binlerce insan katledilmiş. Hapishanelerde yüzbinlerce insan olduğu tahmin ediliyor. 95 bin insan kayıp. Çocuklar aç, susuz, babasız… Sadece Suriye değil Myanmar, Filistin, Afrika ve daha birçok coğrafya yardım eli bekliyor. İşte tam da bu esnada bizim sorumluluğumuz biraz daha artıyor. Bu sebeple biz de Alaplı’daki gönüllüler olarak bu manzaraya seyirci kalmamak, yetimlerin, evsizlerin ve yoksulların mağduriyetlerini giderebilmek için Milletimizin yüreğinde güven tesis etmiş İHH çatısı altında Zonguldak İhh Şubesi Alaplı İhh Temsilciliği olarak hizmet etmeye karar verdik. Alaplı’mıza hayırlı olsun.”

ihhh

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz