ALAPLI HABERLERİ

MOLLABEY KARABULAK DERESİ ISLAH EDİLİYOR

23 Aralık 2012
832 kez görüntülendi

MOLLABEY KARABULAK DERESİ ISLAH EDİLİYOR

Mollabey Karabulak Deresi ıslah çalışmaları devam ediyor. İşi alan yüklenici firma Mollabeye gelerek çalışmalara başladı.

 

Ak Parti Alaplı ilçe başkanı Mollabeyde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi verilen bilgide şunları söyledi

2012 yılı yatırım programında yer alan Alaplı Çayköyü ve Mollabey Mahallesi -Alaplı çayı ve Yan kolu projesinin ihale süreci bitmiştir.Proje bir milyon 375 bin 434 TL bedelle Yüko inşaat şirketine ihale edilmiştir.Bu proje kapsamında

1-Mollabey’in içerisinden geçen Karabulak Deresi çift taraflı 500 metre taş duvar,

2-Karabulak Deresinin Alaplı Çayına döküldüğü yerden Alaplı istikametine itibaren 4 bin 100 metre taş tahkimatı ve

3-Karabulak deresinin Alaplı Çayına döküldüğü yere bir adet menfez yapılacaktır” dedi.

Projenin 2013 yılının ilk aylarında bitirileceğini kaydeden Çaturoğlu, “19 Aralık 2012 tarihinde başlayan proje 2013 yılının ilk aylarında bitirilecektir. Bütün bu çalışmalar Kastamonu DSİ 23.Bölge müdürlüğü tarafından icra edilmektedir

Gerek bu ve gerekse diğer projeler için bölge müdürlüğünün tüm çalışanlarına son derece müteşekkiriz. Bu proje ile aşağıda ki faydalar sağlanacaktır. Mollabey’in içerisindeki çevre ve görüntü kirliliği ortadan kalkmış olacaktır. Alaplı Çayının 4 bin 100 metrelik kısmı tahkim edilerek sel ve taşkınlardan korunmuş olacaktır. Alaplı istikametinden Mollabey istikametine çay boyundan ulaşım sağlanmış olacaktır. Bununla birlikte bu projenin çok daha önemli bir artısı daha olacaktır. O da bu projenin bitişi ile daha önce çeşitli vesilelerle kamuoyuna deklere ettiğimiz Alaplı Mollabey alternatif yolunun altyapısı hazırlanmaktadır. Birlik Makine fabrikasının altına kadar zaten var olan bu önemli yolun altyapısı böylece Mollabey köprüsüne kadar halledilecektir. Böylece istimlak sorunları ile fazlaca muhatap olunmadan alternatif yolun yapımının önü açılmış olacaktır. Bu yol ile ilgili çalışmalar ilgili kurumlarca başlatılacaktır” diye konuştu.

Yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Çaturoğlu, ”Bu işlerin gerek planlanması ve gerekse yapılması aşamasında katkılarını esirgemeyen başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof.Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere Zonguldak Milletvekillerimiz Köksal Toptan, Prof.Dr. Ercan Candan ve Özcan Ulupınar’a, Zonguldak Valimize, Alaplı Kaymakamımıza, İl Başkanımıza, Belediye başkanımıza, İl Genel Meclis Başkanı ve İl Genel Meclis Üyelerimize, tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, basın mensuplarımıza ve bu işlerin yapılmasını talep eden ve bunda ısrarcı davranan Çay köyü Muhtarımıza ve emeği geçen herkese  teşekkür ediyorum” dedi.

ALBUM ADI MOLLABEY KARABULAK DERESİ İSLAH EDİLİYOR, Fotograf Mustafa Kanca on 12/23/2012 (10 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz