ALAPLI HABERLERİ

1.ULUSAL EGEMENLİK SATRANÇ TURNUVASI BAŞLADI

20 Nisan 2013
666 kez görüntülendi

1.ULUSAL EGEMENLİK SATRANÇ TURNUVASI BAŞLADI

Alaplı’da 1. Ulusal Egemenlik satranç turnuvası başladı

Alaplı Kaymakamlığı tarafından 23 Nisan 1. Ulusal Egemenlik Ödüllü Satranç Turnuvası başladı.

Alaplı Öğretmen Lisesi salonunda başlayan turnuvaya 180 sporcu katıldı. Üç kategoride yapılan turnuvada  minikler 38 ,küçükler 60 ve yıldızlarda 72 kişi, değişik il ve ilçelerden 180  satranççı iki gün boyunca mücadele edecek. üç kategoride dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verilecek. Bayan sporculara da sürpriz hediyeler verilecek

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı kaymakamlığı tarafından düzenlenen 1.Ulusal Egemenlik Ödüllü Satranç Turnuvasına katılan tüm sporculara başarılar diledi.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ise, Her yıl ülkemizde 23 Nisan şenliklerle kutlandığını bizde kaymakamlık olarak çocuklarımıza böyle bir şenlik hazırlamak istediklerini söyledi. Bundan sonraki her yıl turnuvanın yapılacağını anlatan Malğaç, “Bağımsızlığımızın, istikbalimizin sembolü TBMM açılışının 93. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu tarih bu anlamlı gün Atatürk tarafından çocuklara bayram hediyesi olarak verilerek her sene ülkemizde büyük şenliklerle kutlanıyor. Bizde siz çocuklarımıza böyle bir turnuva hazırlayarak çocuklarımızın sporcu kimlikleriyle bir birleriyle tanışmalarını istedik. Herkese turnuvada üstün başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından, turnuvanın açılış hamlesini Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, yaptı.

ALBUM ADI 23 NİSAN ÖDÜLLÜ SATRAÇ TURNUVASI, Fotograf Mustafa Kanca on 4/20/2013 (100 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz