ALAPLI HABERLERİ

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

9 Ocak 2015
637 kez görüntülendi

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı.

Tekin Mesajından şunları söyledi; “Ülkemizde, özellikle yerelde zor bir görev üstlenen gazeteciler, toplumun gözü kulağı olma gibi bir misyon üstlenmenin yanında, kurum ve kuruluşlar ile halk arasında sağlıklı bir iletişim kurulmasına da önemli katkılarda bulunmaktadırlar.

Uzun yıllardır siyasetin içinde bulunmamdan dolayı, siyasetin doğası gereği gazetecilerle sürekli iletişim içinde olan bir siyaset adamı olarak, emekçi sınıfın önde gelen temsilcilerinden gazetecilerin çalışma hayatındaki zorlukları da yakından biliyorum. Bugüne kadar, onların görevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmelerine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, bundan sonra da olmaya devam edeceğim.

Halkın haber alma, bilgi sahibi olma özgürlüğünün teminatı olan gazeteciler, bunun yanında kamuoyu oluşturma ve kamuoyunu bilgilendirme gibi birden fazla toplumsal sorumluluğu üstlenerek, çok hassas bir görev üstlenmektedirler. Bu yönüyle bakıldığında, gazetecilerin de toplumun ve kamuoyunun bu beklentilerinin bilincinde olması ve bu sorumluluk bilinciyle hareket etmesi, karşılıklı iletişimin daha sağlıklı temeller üzerine kurulmasını sağlayacak, demokrasinin daha da güçlenmesine katkıda bulunacaktır. Bu ortamın oluşturulması için de elbette, gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerekir. Bu da ancak, yasal düzenlemeler ve toplumsal bilinçle mümkün olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, daha iyi şartlarda çalışmalarına imkan sağlanması temennisiyle, aileleriyle birlikte huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz