ALAPLI HABERLERİ

11.DİL VE KÜLTÜR ŞÖLENİ ZONGULDAK’TA YAPILACAK

25 Mayıs 2013
534 kez görüntülendi

11.DİL VE KÜLTÜR ŞÖLENİ ZONGULDAK’TA YAPILACAK

11. Dil ve Kültür Şöleni, Zonguldak’ta 3 Haziran Pazartesi günü saat 21.00′ de şehir stadyumunda yapılması planlanıyor.

Uluslararası Türkçe Derneği tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ kapsamında yapılan 11. Dil ve Kültür Şöleni, Zonguldak’ta 3 Haziran Pazartesi günü saat 21.00′ de şehir stadyumunda yapılması planlanıyor.

Zonguldak’ta ikincisi düzenlenen etkinlik öncesinde İl Tertip Komitesi tarafından basın mensupları bilgilendirildi.

Dedeman Otel’de düzenlenen toplantıya Zonguldak ve ilçelerinde görevli ulusal ve yerel basın kuruluşu çalışanları katıldı. Toplantıda geçen seneki etkinlikle ilgili bir sunum yapıldı.

Sunumların ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Tüm Çalışanlar Platformu (TÜÇAP) Başkanı Mehmet Hamzeçebi, “İlimizde geçen yıl ilki düzenlenen etkiliğin coşkusunu birlikte seyrettik. Halkımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Bu coşkuyu yeniden yaşatmak için 5 aydır çalışma içindeyiz. Hazırlıklarımızı tamamladık, şölenimiz için gün sayıyoruz. TÜÇAP olarak bu tarihi öneme sahip organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz.” dedi.

KARAELMAS RÜZGARI ESECEK

Daha sonra sinevizyon görüntüsü eşliğinde gazetecilere etkinlik hakkında bilgi veren İl Tertip Komitesi Başkanı Gökhan Altıntaş, “Bu seneki etkinliğimizde ‘Dil ve Kültür Şöleni’ üst başlık oldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk milletinin dili Türkçedir. Türk dili dünyada en güzel ve en zengin en kolay dilidir’ sözüyle yola çıkıldı. 140 ülkeden 2 bin öğrenci tarafından 55 ilde 99 sahnede gösteri yapılacak. Kemal Köksal Şehir Stadyumunda gerçekleştirilecek etkinliğimizde bu yıl sürprizler var. Mesela Zonguldak bölgesinin en önemli folklor gösterisi olan ‘Dıv dıv’ oynanacak. ‘Karadır kaşların ferman yazdırır’ isimli Türkü okunacak. Portekizli öğrenciler, Karadeniz kültürünü yansıtacak. Türkü, şarkı, şiir, konuşma, drama ve halk oyunları başta olmak üzere çeşitli dallarda zengin bir sunum yapılacak etkinliğimize bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. İnsanların ‘çok etkilendik, tüylerimiz diken diken oldu’ dediğini görmek bize yeter.” diye konuştu.

Ana sponsorlardan Velioğlu Şirketler Gurubu ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’a teşekkür eden Altıntaş, gazetecilerin sorusunu cevaplandırdı.

Tanıtım programı, gazetecilerle tertip üyelerinin sohbetinin ardından son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz