ALAPLI HABERLERİ

KIŞ AYLARINDA KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT

29 Ocak 2014
596 kez görüntülendi

KIŞ AYLARINDA KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, kış aylarında karbonmonoksit zehirlenmelerine karşın vatandaşlar dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

Taşkın, yaptığı açıklamada, karbon taşıyan bileşiklerin tam yanmaması sonucu oluşan karbonmonoksit zehirlenmelerinin büyük bölümünün sobadan kaynaklandığını söyledi.

Vatandaşların gece uyumadan önce sobaya kömür atmalarının tam yanma gerçekleşmemesi durumunda karbonmonoksit zehirlenmelerine davetiye çıkarttığını ifade eden, Taşkın, şöyle dedi:

“ Lodoslu ve fırtınalı etkili olduğu günlerde vatandaşların soba zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Özellikle bacalarda yağmur suları ağaç yaprakları girmemesi ve kuşların yuva yapmaması için mutlaka başlık kullanılmalıdır. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenmeler, genelde gece yatmadan önce sobaya tekrar kömür atarak uyumaktan kaynaklanıyor. Lodos ve fırtına olması durumunda uykuda olan vatandaşlar da zehirlenmeyle karşı karşıya kalabilirler. Özelikle soba yakma konusunda halkımızın bilinçlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz itfaiye Müdürlüğü olarak okullarda verdiğimiz eğitimlerde öğrencilerimize sık, sık anlatıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz