ALAPLI HABERLERİ

15 YAŞINDAKİ GENÇ DENİZDE BOĞULDU

29 Temmuz 2015
748 kez görüntülendi

15 YAŞINDAKİ GENÇ DENİZDE BOĞULDU

Alaplı İlçesi’nde 15 yaşındaki Emirhan Açargül, serinlemek için girdiği denizde boğularak hayatını kaybetti.

Emirhan Açargül, Alaplı Liman mevkisinde arkadaşlarıyla serinlemek için denize girdi. Yüzme bilmediği iddia edilen Emirhan Açargül, dalgaların da etkisiyle kıyıdan açılınca boğulma tehlikesi geçirdi. Arkadaşlarının yardım çığlıkları üzerine denize giren Ramazan Yaman, dipte hareketsiz duran Emirhan Açargül’ü kıyıya çıkardı. Çevredekilerin kalp masajı ve suni tenefüs yaparak ilk müdahalesini yaptığı Emirhan Açargül’e, daha sonra gelen 112 Acil Servis ekibi de müdahale etti. Ambulansla özel hastaneye kaldırılan Emirhan Açargül, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

‘EMİR BENİ BIRAKMA’

Oğlunun ölüm haberi üzerine hastaneye koşan Şerife Gökay, “Oğlum ben sana ‘gitme’ dedim. Emir beni bırakma” diyerek ağladı. Sinir krizi geçiren Şerife Gökay’a sağlık görevlileri müdahale etti.

Emirhan Açargül’ü denizden çıkaran Ramazan Yaman, ambulansın geç geldiğini iddia etti. Yaman, şöyle konuştu:

“Çocuğun iki arkadaşı bağırarak geldi, arkadaşlarının boğulduğunu söyledi. Koştum, çocuk denizin dibindeydi. Koltuk altına girdim. Kenara çıkarttık. Kalp masajı yaptık. Ağzından ve burnundan köpükler gelmeye başladı. Diğer insanlar da bir şeyler yapmaya çalıştı. Ambulansı aradım. Ama telefona bakan olmadı. Çocuk nefes almıyordu. Bizim yaptığımız müdahale sonrasında çocuk kendisine geldi. Bir ara gözlerini açtı. Sonra hastaneye götürdüler.”

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz