ALAPLI HABERLERİ

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLU OLSUN

17 Mart 2015
608 kez görüntülendi

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLU OLSUN

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin Çanakkale Zaferinin 100.yılı nedeniyle mesaj yayınladı Nuri Tekin mesajında şöyle dedi.

Tam bir asır önce şanlı ecdadımız Çanakkale’de, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mücadeleyle kahramanlık destanı yazmış ve bu destan aziz milletimizin her ne pahasına olursa olsun bağımsızlık ve egemenliğimizden vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Milletimizin içinde bulunduğu zor şartlar göz önüne alındığında, Çanakkale’de yazılan kahramanlık destanının ne kadar büyük ve anlamlı olduğu çok daha iyi anlaşılacaktır. Büyük bir inancın ve kelimelere sığdırılamayacak vatan sevgisinin eseri olan bu büyük zafer, içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, bağımsız ve egemenliğimiz söz konusu olduğunda muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu hatırlatacaktır. Bu büyük destanı yazanlar, bağımsızlık ve egemenliğimizin yanı sıra bizlere böylesine büyük bir manevi ruhu da miras olarak bırakmışlardır. Her yeni neslin görevi bu mirası sonsuza dek yaşatmak olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100.yıldönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz