ALAPLI HABERLERİ

1868 ÜNİTE KAN BAĞIŞI YAPILDI

28 Mart 2017
693 kez görüntülendi

1868 ÜNİTE KAN BAĞIŞI YAPILDI

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ve Türk Kızılayı’nın bu yıl ortaklaşa altıncısını düzenlediği “Kampüsün Kanında Hayat Var” kampanyası kapsamında, Türk Kızılayı’nın kuruluş tarihi olan 1868 ünite kan bağışı yapıldı.

Altı yıldan bu yana sürdürdüğü kan bağışı kampanyasını bu yıl da yoğun ilgiyle tamamlayan Bülent Ecevit Üniversitesi’nde bu yıl Türk Kızılayı’nın kuruluş tarihi olan 1868 ünite kan bağışı toplandı. “Kampüsün Kanında Hayat Var” kampanyasında, 2012’de 705, 2013’te 1264, 2014’te 1453, 2015’te 1915, geçen yıl ise 1627 ünite kan toplanmıştı. Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsü spor salonunda Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ve Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün’ün ev sahipliğinde, BEÜ Kızılay Gençlik Topluluğu tarafından düzenlenen kan bağışı etkinliğine, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar ile Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu da katıldı. Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar, kan bağışında bulunan öğrencilere duyarlı ve örnek davranışlarından dolayı teşekkürlerini ifade etti.

“Kan bağışı kampanyası yıllarca devam edecek”

Geleneksel kan bağışı kampanyasını bu yıl da sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer, “Zonguldak şehir ve üniversite olarak, bu bağlamda Türkiye’ye örnek teşkil ediyor. Bizim için önemli olan sadece kan kampanyasına değil, tüm yapmış olduğumuz iyi şeylerde gelenek oluşturmak, tekrarlayabilmek ve sürekliliğini sağlayabilmek. Bu anlamda, bizler burada olmasak bile inanıyorum ki, bu kan bağışı kampanyası yıllarca devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Zonguldak Şubesi Başkanı Aygün de son 7 yılda üniversiteden ortalama yıllık 5 bin ünite kan bağışlandığını söyledi. Bunun kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Aygün, emeği geçenlere teşekkür etti.

kannnn

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz