ALAPLI HABERLERİ

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLANDI

20 Mayıs 2017
769 kez görüntülendi

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLANDI

Alaplı ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu  İstiklal Marşı okundu.
Alaplı Garnizon Komutanı Üst Teğmen Fuat Gencer ,Emniyet müdürü Erkan Tektaş,  Alaplı MYO müdürü Rıfkı Henden
ve Belediye Başkanı Nuri Tekin,İlçe Gençlik ve spor müdürü Süleyman Bayraktar  siyasi partilerin temsilcileri,  sivil toplum örgütü başkan ve yöneticileri öğretmenler, öğrenciler ve  vatandaşlar  katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Spor Müdürü Süleyman Bayraktar yaptı. Bayraktar Atatürk’ün Samsuna çıkışının 98.yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919 da Samsunda yakılan özgürlük ateşi Büyük Millet Meclisinin açılışı ile dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Sevgili gençler ve geleceğimizin mimarları Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında  daha fazla kenetlenerek   huzur ve güvenliğimizi bozucu unsurlara  fırsat vermeyiniz. Bu duygu düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder M.Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını ve bu vatan için canını veren aziz şehitlerimizi  bilhassa 15 Temmuzda  ülkemizi bölmek isteyen hain terör örgütü ile mücadele ederken  canını veren şehitlerimizi  rahmet ve minnetle anıyor ve gazilerimizi  uzun ömürler diliyorum dedi.

Öğrenciler şiirler okuyarak gençliği hitabeyi seslendirdi. Öğrenciler  halk oyunları gösterisi yaptı. Bisiklet turu başlamasıyla etkinlik sona erdi.gösterileri vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi ve ayakta alkışlandı.

19 mayıs

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz