ALAPLI HABERLERİ

20 AİLE ORGANİK BAL ÜRETİCİSİ OLACAK

29 Ocak 2014
544 kez görüntülendi

20 AİLE ORGANİK BAL ÜRETİCİSİ OLACAK

 

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Organik Tarımın yaygınlaşması ve kontrolü adlı projemiz Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylandığını bildirdi.

Türkoğlu, Proje sayesinde Gümeli Beldesinde organik fındık yetiştiriciliği yapan ve organik arı yetiştiriciliği yapmak isteyen 20 aileyi kapsadığını söyledi.

20 Aileye toplam 500 adet arı kovanı verileceğini ifade eden Türkoğlu, şunları söyledi.

“Gümeli Arıcılar Derneği ile geçtiğimiz yıl Organik Tarımın yaygınlaşması ver kontrolü adlı bir proje hazırlamıştık. Bu projede organik fındık yetiştiriciliği yapan 20 aile tespit edilerek, organik bal üretimi yapmalarını sağlamak istiyorduk. Proje sayesinde 20 aile’ye 500 adet kovan verilecek. Bu kovanlarda organik bal üretimi yapılacak. Proje uygulanacağı Gümeli Beldesinde tarımsal ilaçların en az kullanıldığı ve arıcılık için en yaygın bitki örtüsü ve arıların en çok bal yaptığı kestane, ıhlamur ve orman gülünün bulunduğu bölge olmasından dolayı tercih edildi. Ayrıca geçtiğimiz yıl Beldede Bin adet ıhlamur fidanı dağıtılmıştı. Bu proje sayesinde bu bölgede iş gücü aktif hale gelerek bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz