ALAPLI HABERLERİ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI AÇIKLAMASI

22 Nisan 2013
617 kez görüntülendi

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI AÇIKLAMASI

Ak parti Alaplı ilçe başkanı Faruk Çaturoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ile ilgili mesaj yayınladı

23 Nisan 1920 tarihimizin dönüm noktalarından biridir.Bundan tam 93 yıl önce milletimizin büyük fedakarlıklarıyla  TBMM kurulmuş,milletimizin bağımsızlığının ve kararlılığının rumuzu olmuştur.

 

Bu tarih Türk Milletinin var olma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmasının ve neticenin alınmasının en büyük örneklerinden birini teşkil etmektedir.

 

Hakimiyet kayıtsız  şartsız  milletindir  düsturunun vücud tarihtir.Türk Milleti hangi şart altında olursa olsun,milli egemenlik üzerinden hiçbir vesayet ve tahakkümün asla kabul edilemeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir..

Zaman zaman TBMM’ye ve dolayısıyla milletin bu iradesine silahlı veya silahsız müdaheleler olmuştur.Ancak bunların hiçbiri uzun süreli olmamış,milletimiz ilk fırsatta demokrasinin vazgeçilmezi seçimlerde bu müdaheleyi reddetmiş ve kendi iradesini tekrar iktidara taşımıştır.

 

Bu gün de özgür, bağımsız, birlik ve beraberlik içinde bir Türkiye’yi geleceğe taşımak bizlerin ve çocuklarımızın en önemli görevlerindendir. Türkiye’yi karanlıklardan kurtararak aydınlık gelecekler inşa etmek bizlere düşen önemli bir vazife, genç nesillerimiz ise aydınlıkları sürdürecek birer meşaledir.Geleceğe bırakabileceğimiz en güzel miras; daha güzel, daha özgür ve daha huzurlu bir Türkiye olacaktır.

Milli Mücadeleye emeği geçmiş olan herkesi rahmetle anıyor, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 93. yıldönümünü kutluyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz