ALAPLI HABERLERİ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

23 Nisan 2013
564 kez görüntülendi

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı yayınladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihinin ülkemiz için çok ayrı bir yeri ve önemi vardır. 23 Nisan 1920; tüm yokluklar ve imkansızlıklar içinde tarihte benzeri görülmemiş bağımsızlık mücadelesinin kazanıldığı, demokrasi ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir gündür. 23 Nisan 1920; tüm dünya çocuklarının bayramı olarak ilan edilişi yönüyle de, Ulu Önder Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözünün tüm dünya ile buluştuğu bir gündür. 23 Nisan 1920; emperyalizme karşı sonuna kadar savaşın, tüm insanlığın kaynaşması için de sonuna kadar barışın simgesidir. Bu nedenle, yaşam devam ettiği sürece tüm insanlığa rehber olabilecek tarihi bir öneme sahiptir.

Bu noktada, böylesine şanlı ve onurlu bir tarihe sahip olan ülkemizin yeni yetişen nesillerinin tarihimizden alması gereken mesajlar vardır. Tarihimizin iyi bilinmesi, mesajın iyi algılanabilmesi, tarih boyunca emperyalizm tehdidi altında bulunan ülkemizin, olası tehlikelere karşı mücadele ruhunun sürekli diri tutulmasını sağlayacaktır. Bu nedenledir ki, hem ülkemizin bağımsızlık mücadelesi, hem de bağımsızlık mücadelesi sonunda kazanılan zaferin dünya çocuklarına bayram armağan edilerek dünya barışı mesajıyla taçlandırılması üzerine kurulu savaş ve barış dengesi, her yeni yetişen neslin hafızasında canlı tutulmalıdır. Bu yüzden, toplumumuzun tüm fertlerine önemli sorumluluklar düşmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemiz ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bu bayramı çocuklarımıza armağan eden Ulu Önder Atatürk’ü de bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyorum.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz