ALAPLI HABERLERİ

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜMÜ MESAJI

23 Kasım 2014
634 kez görüntülendi

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜMÜ MESAJI

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz ve CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Tekin, mesajında Büyük Atatürk’ün başöğretmenliği kabul ettiği günün öğretmenlerimize ithaf edilmesi, öğretmenlerimize verilen önemin, milletimizin öğretmenlerimize gösterdiği itibarın en açık göstergesi olduğunu belirtti.

O günün şartlarında, bunun Başöğretmen Atatürk tarafından tespit edilmesi ve ortaya konmasının da ne kadar anlamlı olduğunu bugün hepimizin çok daha fazla takdir etmesi gerektiğini ifade eden Tekin,   “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” sözleriyle Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlik mesleğinin, bir ulusun ve vatanın şekillenmesindeki önemini ve yetişen nesillerin üzerindeki sorumluluğunu vurgulamıştır. Bir ülkenin bugününü olduğu kadar, geleceğini de ilgilendiren eğitim; sistemiyle, anlayışıyla, yöntemleriyle, kadrosuyla, okullarıyla ve tüm aşamalarıyla bir bütün olarak değerlendirilmeli, eğitimin herhangi bir öğesindeki aksamanın gelecekte yaşanacak sorunların kaynağı olacağı unutulmamalı ve eğitim politikaları da bu doğrultuda belirlenmeli ve yönlendirilmelidir. Bu vesileyle yaşadığı tüm sıkıntı ve aksaklıklara rağmen, büyük bir inanç ve özveriyle yarının dünyasını kuracak çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirmeye devam eden, ülkemizin dört bir yanında ilim ve irfan öncüsü olarak görev yapan, ülkemizin geleceğine ışık tutan bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

 

Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz

Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz,da,  “Nesil yetiştirmeyen, bilgiye ve insanlara yatırım yapmayan milletler yok olmaya ve başkalarının sömürüsü altına girmeye mahkûmdur. Bu nedenle, ülkemizin geleceği yeni nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizin ve öğretim elemanlarımızın başarısına bağlıdır. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını vermiş tüm öğretmenlerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum.” Dedi.

CHP Alaplı İlçe Başkanı Tosun

CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, ise mesajında, Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladığını belirterek,  Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren muasır medeniyetler seviyesine çıkılması yolunda atılan her adımdan kuşkusuz ki siz sevgili öğretmenlerimizin katkısı yadsınamaz bir gerçektir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş, demokratik, ulusal değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde gösterdiğimiz özveri ve emeğe teşekkür ediyoruz. “ diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz