ALAPLI HABERLERİ

24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

24 Temmuz 2017
756 kez görüntülendi

24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

Basında sansürün kaldırışının 109. yıldönümü sebebiyle yazılı bir açıklama yapan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Demokrasinin 4. kuvveti olarak kabul edilen basının hiç kuşkusuz, demokrasinin ve birbiriyle ilintili olarak yaşamak durumunda olan insanlığın en vazgeçilmez unsuru olduğunun altını çizdi.

Çaturoğlu yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Basının özgür konumunu gölgeleyen ve basını temel işlevinden uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulmasının ve özgür düşüncenin gelişmesinin önündeki engellerden biridir. 24 Temmuz tarihi hem basın hem de Türkiye için önemlidir. 1908`de Anayasa`nın yeniden yürürlüğe girmesinin ertesinde 24 Temmuzda çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına gösterilmeden çıkarılmış olduğu bir gündür.

Hiç kuşkusuz ki haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan ve insanlığın en vazgeçilmez unsurlarının başında gelmektedir. Türk basını tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarılı bir şekilde yerine getirmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz değerli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

faruk çaturoğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz