ALAPLI HABERLERİ

3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ MESAJLARI

2 Aralık 2014
730 kez görüntülendi

3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ MESAJLARI

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tekin, mesajında, hayatlarını zorluklar içinde geçirmeye çabalayan ve birçok sıkıntıya göğüs geren engellileri çok önemsediklerini belirtti.

Toplumun her bireyinin potansiyel bir engelli adayı olduğunu anlatan Tekin, şöyle devam etti:

“İçinde her türlü riski barındıran yaşam şartlarının kaçınılmaz bir gerçeği olan engellilik; kimi zaman doğuştan itibaren, kimi zaman da doğuştan sonra kaza ve yaşamın içindeki diğer tehlikelerden kaynaklanan sebeplerle insanların hareket kabiliyetini zorlaştıran bir yaşam biçimidir. Engellilik, doğuştan olabileceği gibi sonradan da her insanın karşılaşabileceği yaşam gerçeğidir. Bu yönüyle bakıldığında, toplumun her bireyi, potansiyel engelli adayıdır. Buna karşılık, bugün bilimle birlikte gelişen tıp, bugün engelli olanların, gelecekte engelli olmaktan kurtulmalarına da imkan sağlamaktadır. Dolayısıyla, herkes birer engelli adayı olabileceği gibi her engellinin de engelden kurtulma olasılığı vardır ve bu olasılıklar aslında insan yaşamının da ne kadar hassas bir denge üzerine kurulu olduğunu göstermektedir.”

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz da hükumetin, engelli vatandaşları topluma kazandırma adına tüm gayretleri gösterdiğini hatırlatarak “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü konusunda büyük çaba sarf eden devletimiz ve milletimiz, onları her alanda hayatın içinde görebilmek için gerekli şartların hazırlanmasına öncelik vermektedir” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz