ALAPLI HABERLERİ

3 Günlük Yavru Ayı Donmak Üzereyken Bulundu

4 Şubat 2014
622 kez görüntülendi

3 Günlük Yavru Ayı Donmak Üzereyken Bulundu

 

CEM SÜRMENELİ – Aydınyayla Köyü Muhtarı, donmak üzereyken bulduğu 3 günlük ayıyı tedavisi için Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne teslim etti.

Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla köyü mevkisinde karayolu üzerinde donmak üzere olan bir yavru ayıyı gören vatandaşlar, durumu Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne bildirdi.

Müdürlük yetkilileri, bunun üzerine yavru ayıyı bakım ve tedavisi için Gökçebey’de Çanakçılar Seramik Fabrikasına ait sahadaki hayvanat bahçesine götürdü.

Orman ve Su İşleri Zonguldak Şube Müdürü Sezgin Örmeci, yavru ayının veteriner tarafından yapılan ilk incelemesinde genel sağlık durumunun kritik olduğunu belirterek, gerçekleştirilen müdahaleyle yavru ayının kurtarıldığını söyledi.

Yavru ayının yaklaşık 500 gram ağırlığında olduğunu ifade eden Örmeci, “Koruma altına alınan ayının her 2-3 saatte bir beslenmesi yapılmaktadır. Yavru ayının annesine kavuşturulması planlanmış olup, yapılan incelemede annenin izi bulunamamıştır. Yavrunun bulunduğu yerin doğal yaşam alanından uzak olması ve donma riski düşünülerek doğaya yerleştirilmesinden vazgeçilmiştir. Anne ayının bulunamaması durumunda yavru ayı, Bursa’da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine yerleştirilmesi planlanmıştır” ifadesini kullandı.

Yavru ayının birkaç gün daha Zonguldak’ta gözetim altında tutulacağını anlatan Örmeci, ardından veteriner kontrolünde ilgili yere sevk edileceğini kaydetti.

Hayvanat bahçesi sorumlusu Tuncer Gençoğlu da dün teslim aldıkları yavru ayının sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü yetkililerince yavru ayının gelmeden önce bilgilendirildiklerini anlatan Gençoğlu, “Bize haber geldiğinde bakıcı arkadaşlarımızı yavruyu almak için Alaplı’ya gönderdik. Veterinerlerimiz yavrunun kontrollerini yaptı. Şuan için herhangi bir sağlık problemi görünmüyor. Sürekli bakımına devam edeceğiz” dedi

Donmak üzereyken bulanan yavru ayı, koruma altında

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz