ALAPLI HABERLERİ

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

29 Ağustos 2016
843 kez görüntülendi

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Alaplı ilçesi Belediye Başkanı Nuri Tekin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Tekin, mesajında şunları kaydetti: “26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos’ta biten Başkomutanlık Meydan Muharebesi; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayan Kurtuluş Savaşı’nı büyük bir zaferle sonuçlandırmış ve ülkemiz işgal kuvvetlerinden temizlenmiştir. 30 Ağustos 1922; her aşaması kahramanlık ve vatanseverlik destanıyla dolu zor şartlar altında verilen bir mücadelenin zaferle sonuçlandığı, esaret altında yaşayamayacağımızın, bağımsızlığımız için canımızı hiç düşünmeden verebileceğimizin tüm dünyaya gösterildiği ve bağımsızlık isteyen mazlum uluslara da rehber olan bir gündür. Bu büyük mücadeleyi vermiş kahraman ecdadımızla ne kadar övünsek, ne kadar gurur duysak azdır. Onlar her zaman kalbimizde yaşayacaktır.
Ülkeler arasında çıkar savaşının gittikçe arttığı, her bir ulusun diğerinin kazanımlarına göz diktiği günümüz dünyasında, Kurtuluş Savaşı ile ortaya konulan milli birlik ve beraberlik ruhumuzu, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlığımızı nesilden nesile taşıma zorunluluğumuz her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Hepimizin ortak sorumluluğu, cumhuriyetimize ve kazanımlarına sahip çıkarak, uygarlık yarışından geri kalmamak ve bu milli ruhu her nesle canlılığını kaybetmeden taşıyabilmektir. Bugün içinde bulunduğumuz şartlar, bunu zorunlu kılmaktadır.
Bu duygularla, bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını; ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ulusumuzun, değerli hemşehrilerimizin ve şanlı Ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum”

nuri tekin

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz