ALAPLI HABERLERİ

30 YIL GARANTİLİ YOL AÇILDI

12 Nisan 2013
594 kez görüntülendi

30 YIL GARANTİLİ YOL AÇILDI

Alaplı Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Yeni PTT Sokak yolu, ATM alanı ve çocuk parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış kurdelesini Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ve diğer davetliler birlikte kesti.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Rıfkı Henden, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Belediye Meclisi üyeleri ve vatandaşların katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, yapılan ve yapılacak hizmetlerle ilgili bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Çimenoğlu konuşmasında şöyle dedi:

 

“Bugün burada yol, ATM alanı ve çocuk parkı açılışı yapıyoruz. Bu görünüşte, çok büyük bir yatırım değilmiş gibi görünüyor. Ancak bizim için maddi anlamından çok manevi anlamı çok önemli bu yatırımın. Bu yolda yaklaşık iki buçuk ay çalışma yaptık.  Bu alanın projesi tamamen bizim belediyemizin teknik elamanlarınca hazırlandı; işçiliği de imalatı da tamamen Belediye işçilerimiz tarafından yapıldı. Burası kendi öz kaynaklarımızla yaptığımız bir yatırımdır. 500 metrelik bir yolun iki buçuk ay sürmesinin nedeni; burada çok büyük bir altyapı çalışması yaptık. Burada yağmur suları üstten gelip hem yolu bozuyordu, hem de işyerlerini su basıyordu. Burada öyle bir altyapı çalışması yaptık ki, bunun sonucunu da en son yağmurlarda gördük. Yolun yüzeyinden ızgaralara su bile gelmedi. Bu bilimsel çalıştığınız zaman doğal afetlere karşı ne kadar hazırlıklı olduğunuzun göstergesidir. Bu yola biz 30 sene bozulmama garantisi veriyoruz. 30 yıl boyunca burada herhangi bir yol çalışması yapılması gerekmeyecek.

Yine buraya güzel bir ATM alanı yaptık. Birçok bankanın burada ATM makinesi var. Çok sayıda bankadan da ATM açmak için talep var. Bunun yanında, ATM alanının yanına güzel bir çocuk parkı yaptık. Burası eskiden mezbelelik gibiydi, kağıt toplama deposu olarak kullanılıyordu. Bu çalışmaların 240 bin lira maliyeti oldu. Bu maliyeti tamamen kendi öz kaynaklarımızla finanse ettik. 240 bin lira çok büyük bir rakam olarak gözükmeyebilir ama Alaplı Belediyesi ölçeğindeki bir belediye için gerçekten büyük bir rakamdır. Bizim belediyemizin yıllık net geliri 10 milyon lira civarındadır. Bundan, personel maaşı, elektrik, akaryakıt, taksitler gibi giderleri düştüğümüzde Belediyemize ancak 1 milyon lira gibi bir yatırım kaynağı kalmaktadır. İşte bu yıllık yatırımımızın 4’de biri bu alan için harcandı.

İlçemizde 112 adet cadde ve sokak var. Biz bu caddelerden 52’sini, asfalt veya beton kaplamak suretiyle yaptık. Şu anda 10 adet sokağımızın yolunun acil yapılması gerekiyor. Bunları biliyoruz. İnşallah, kalan bu yolları da bu dönem içerisinde bitireceğiz. Afet konutlarımızın yolları bitmek üzere. Burada sıkıntımız kalmadı. Bundan sonraki hedefimiz Karşıyaka Mahallesi’ndeki yolu yapmak. Burayı da, ışıklandırması, altyapısı ve üst yapısıyla ilçemize yakışır modern bir yol haline getireceğiz. Akabinde de, eski köprü ile yeni köprü arasındaki Karşıyaka Mahallesi’ndeki 8-9 bin metrekarelik alana, ilçemize yakışır bir terminal binası yapmak istiyoruz. Burada Belediye dükkanlarımızın inşaatı da devam ediyor. İnşallah 3 ay sonra eski dükkanlarımızı yıkıp, buradaki esnaflarımızı yeni dükkanlara taşıyacağız. Böylece, Alaplı girişi, terminaliyle, yeni dükkanlarıyla, modern yoluyla ilçemize yakışır bir

 

Yorumlar

  1. ahmet aydın dedi ki:

    sayın başkanımız yapmış oldugunuz bu yol gerçekten de guzel oldu biraz da seçim zamanı verdiginiz vaat leri yerine getitseniz mesala taseron işçileri nin butun haklarını savunacagım demiştiniz 6 ay geriden maaş alıyor lar nasıl hak savun maksa…

Yorum Yaz