ALAPLI HABERLERİ

30 YILLIK SU HASRETİ SONA ERDİ

23 Temmuz 2013
563 kez görüntülendi

30 YILLIK SU HASRETİ SONA ERDİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Ereğli’nin en büyük köyleri arasında yer alan ve yaklaşık 30 yıldır su problemi yaşayan Çiğdemli Köyü’nün su probleminin çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Kızılcapınar Barajı ile Çiğdemli Köyü arasında yapımı devam eden ve yaklaşık 200 bin TL’ye ihaleye çıkarılan su hattında çalışmaları inceleyen Candan’a köylü halkı teşekkür etti.

 

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, köy ve mahallelerde yaptığı ziyaretlerini sürdürüyor. Candan beraberinde Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Yönetimi ile Kızılcapınar Barajından Çiğdemli köyü arasında yapımı devam eden su hattı çalışmalarını yerinde inceledi.

 

“EN BÜYÜK KÖYLERDEN BİRİ”

Milletvekili Candan, 30 yıldır su problemi yaşanan Çiğdemli Köyü’nün su problemini çözmekten büyük mutluluk duyduklarını belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Çiğdemli köyü bu bölgede en çok su problemi ile anılan köylerimizden bir tanesidir. Ereğli’nin en büyük köylerinden bir tanesidir ve yaklaşık 300 hane yer almaktadır. Çiğdemli köyündeki su sorunu gerçekten de en önemli sorunlarımızdan bir tanesiydi. Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız bu konu ile yakından ilgilendiler. Biz bölgede meseleyi bildiğimiz için sürekli gündeme getirdik.

 

“SADECE SU İSTİYORLARDI”

Görüldüğü üzere hükümetimiz bölgeye son zamanların en yoğun yatırımını yapmaktadır. Bir taraftan Çaylıoğlu-Devrek güzergahına giden yol bir taraftan su inşaatı devam ediyor. Biz bu köyün suya kavuşmasına tüm gönlümüzle istiyorduk hakikaten bu köye seçim sürecinde gittiğimde insanların bir tek isteği vardı, fazla bir şey istemiyorlardı sadece su istiyorlardı. İnşallah Çiğdemli köyü 30 yıllık hayaline kavuşmuş olacak. Bu bizi son derece mutlu ediyor, bir köyümüzün daha su problemini çözeceğiz.

 

“KAYMAKAMIMIZ İFTAR SAATİ BİLE BURADAYDI”

Emeği geçen tüm yetkililere Milletvekillerimiz Köksal Toptan, Özcan Ulupınar, Zonguldak Valimiz Erol Ayyıldız, Kaymakamımız İbrahim Çay’a teşekkür ediyorum. Kaymakamımız sürekli bu bölgede yer aldı, iftar saatinde bile burada idi. İnşallah köylerimizin su problemini tek tek çözeceğiz. Su yoksa hayat yoktur. 3 Gölet yaptıracağız köylerimizin su sorununu kökten kesmek için. Bir tanesi Alaplı’nın üzerinde olan Gümeli yaylasında, Ormanlı bir diğeri de Çaylıoğlu’na yapılacak ve tüm köylerin su problemi karşılanacak. Çiğdemliye gelen su barajdan geliyor”

 

“BÜYÜK BİR BAYRAM”

Çiğdemli Köyü Muhtarı İsmail Turan’da 300 haneli köyün en büyük sorununun çözülüyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu açıkladı. Turan gazetecilere yaptığı açıklamasında, “Susuzluktan kurtulduğumuz için mutluyuz. Milletvekillerimize, valimiz, kaymakamımıza, su işleri yetkililerine, emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Çiğdemli köyünün yaşadığı su sorununu oruç tutan kişiler çok daha iyi anlayabilirler. İftar zamanı ne kadar suya ihtiyacımız olduğunu biz anlıyoruz çünkü biz yaşıyoruz. Milletvekilimiz Ercan Candan’ın sayesinde su derdinden kurtulmuş olacağız. Halkımıza büyük müjde olsun. Bayramdan sonra da burada bir tören düzenleyeceğiz” dedi.

 

YOL GÜZERGAHI İNCELENDİ

Milletvekili Candan ve beraberindeki heyet daha sonra yapımı hızla devam eden Ereğli-Devrek karayolunun Kızılcapınar, Ova köyü mevkilerinde incelemelerde bulundu, firma yetkililerinden bilgi aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz