ALAPLI HABERLERİ

387 KİŞİYE MADALYA VERİLDİ

15 Haziran 2016
877 kez görüntülendi

387 KİŞİYE MADALYA VERİLDİ

Zonguldak’ta Türk Kızılayı tarafından gönüllü kan bağışçılarına plaket ve madalya töreni düzenlendi.

Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi ve Kızılay Kan Merkezi tarafından Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü etkinlikleri çerçevesinde gönüllü kan bağışçılarına plaket ve madalya verildi. Memurlar Lokali’nde düzenlenen törene Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Selim Alan, AFAD Müdürü Ahmet Güngör ve gönüllü bağışçılar katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu programda konuşan Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, kurumun faaliyetlerini anlattı. Alan, “Altı aracımızla çalışmaktayız sizlerin yaptığı bu hizmete köprü vazifesi yapmaktayız bir insanın bir insana verebileceği en güzel hediye bir ünite kandır. Biz bize yetelim mantığıyla bu hizmeti çok iyi götürüyoruz. Sizler en az bizler kadar Kızılay dostusunuz tüm hemşirelerimle gurur duyuyorum. Beldelerimizden dahi buraya kadar gelen vatandaşlarımız var. Ödüllü kan bağışı kampanyası doğrultusunda Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (BEÜ) yapmış olduğu kan bağışı kampanyası çok dikkat çekti ve bu hızla diğer üniversitelere yayıldı. Bu anlamda özellikle BEÜ Rektörü Mahmut Özer’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Valimizin desteğiyle birlikte yeni binamıza geçmeyi planlıyoruz en az günde ortalama 35-40 civarında kan bağışı alıyoruz. Bunu da valimizle konuştuk ve ayakaltında çarşı merkezinde vatandaşımızın daha uğrak olduğu bir yer istedik. İnşallah lavuar alanın orada yer tahsis edilecek 24 personelimizle hizmet vermeye devam ediyoruz. Sadece Ramazan ayında değil her zaman özellikle de kan bağışına gelirken yanınızda mutlaka bir kişi daha getirmenize rica ediyorum. Personellerimize tek tek teşekkür ediyorum sizlerin verdiği bir damla kan bile bizim için çok önemlidir” dedi.

“KAN BAĞIŞ REKORU KIRDIK”

Kızılay’ın bir gönül işi olduğunu ifade eden Türk Kızılay’ı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, “Bizler hep beraber bu gönüllü işte sizlerle birlikte olmaktan dolayı teşekkür ediyorum şube yöneticilerime teşekkür ediyorum personel arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden sizlere ulaşan kan merkezi personeline teşekkür ediyorum. BEÜ’de kan kampanyası yaptık bunu Türkiye’de ilk defa bizler yaptık. Bunu başarır mıydık başaramaz mıydık bilmiyorum ama bu işe baş koyduk. Belki dünya rekoru kırdık bize destek olan rektör hocama ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Türk Kızılay’ı 148 yaşında ve 24 devlette hizmet etmektedir. Dünyadaki ülkelerin Türk Kızılay’ına ihtiyacı var o yüzden bizler görevlerimizin farkındayız bizler tamamen gönüllülük esasıyla bu işi yapıyoruz emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gönüllü kan bağışçılarına ödülleri takdim edildi. 10 kere kan bağışında bulunan kan bağışçılarına bronz madalya, 25 kere kan bağışında bulunanlara gümüş madalya ve 35 kere kan bağışında bulunan vatandaşlara altın madalya ve 45 ve üstü kan bağışında bulunan vatandaşlara plaket verildi.

kannnn

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz