ALAPLI HABERLERİ

4.ULUSLARARASI ARAPÇA YARIŞMASI ALAPLI’DA YAPILDI

6 Nisan 2013
840 kez görüntülendi

4.ULUSLARARASI ARAPÇA YARIŞMASI ALAPLI’DA  YAPILDI

 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası 4. Uluslararası Arapça Yarışması’nın Zonguldak elemeleri Alaplı’da  yapıldı.

Yarışmayı Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Alaplı İlçe Zonguldak Milli Eğitim şube müdürleri, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran daire müdürleri birim amirleri ve çok sayıda davetli izledi

Alaplı kapalı spor salonunda yapılan elemelere, Zonguldak Merkez, Kdz Ereğli, Alaplı, Devrek, Çaycuma ve Kozlu imam hatip liseleri katıldı. Bilgi, şiir ve musiki kategorilerinde yapılan yarışma sonucunda bilgi ve şiir kategorisinde Kdz Ereğli imam hatip lisesi 1. olurken musiki kategorisinde ise Alaplı İmam hatip lisesi korosu 1. oldu.

Alaplı Kapalı Spor Salonu’ndaki yarışmalar, bilgi yarışması ile başladı. Zonguldak’ın ilçelerindeki 6 imam hatip lisesinin öğrencileri, yarışmada derece alabilmek için kıyasıya yarıştı. .

Bilgi yarışmasının sonunda birinciliği Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesi aldı. Devrek İmam Hatip Lisesi ikinci Zonguldak İmam Hatip Lisesi ise üçüncü oldu.

Ardından yapılan Arapça şiir okuma yarışmasında Aslı Durdu Başol birinci Rukiye Kapan ikinci, Sema Arslan üçüncü oldu.

Arapça musiki yarışmasında ise birinciliği Alaplı İmam Hatip Lisesi ikinciliği Kozlu İmam Hatip Lisesi, üçüncülüğü ise Devrek İmam Hatip Lisesi öğrencileri kazandı.

Yarışmada dereceye giremeyen öğrenciler gözyaşlarını tutamazken, şiir dalında 1. Olan Kdz Ereğli imam hatip lisesi öğrencisi Aslı Duygu Başol, okuduğu şiirle salonda duygulu anlar yaşattı.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, dereceye giren okullara plaket takdim etti.

 

Yorumlar

  1. Ramazan KARAOĞLU dedi ki:

    Gelenek bozulmadı.Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerimizin başarılarının devamını dilerken bölge yarışmalarında da muvaffakıyetler dilerim.

Yorum Yaz