ALAPLI HABERLERİ

5 PARTİ ADAYLARINI DESTEK İÇİN TOPLANDI

26 Temmuz 2014
626 kez görüntülendi

5 PARTİ  ADAYLARINI DESTEK İÇİN TOPLANDI

CHP, MHP, DSP, DP ve BBP Alaplı İlçe Başkanları bir araya gelerek Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na açık destek istediler.

Alaplı Belediye sosyal tesislerinde basın toplantısı düzenleyen CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun,  MHP Alaplı İlçe Başkanı Serhat Sözer,  DP Alaplı İlçe Başkanı Sadık Türkoğlu,  BBP Alaplı İlçe Başkan Vekili Şeref Kaplancan siyasi partiler olarak İhsanoğlu’na destek verdiklerini açıkladılar.

Toplantıda hazır bulunan siyasi partiler adına konuşan CHP Alaplı İlçe Başkanı Tosun,  İhsanoğlu’nun şahsi kariyer ve kabiliyeti ile ülkenin içte ve dışta en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını belirterek, partiler olarak  İhsanoğlu’nun yanında olduklarını bir kez daha  ilan etti.

 

İhsanoğlu’nu Türkiye  Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı adaylığını toplumsal uzlaşı bağlamındaki siyasi aktörler olarak desteklerini kamuoyuna duyurmak amacıyla bu toplantıyı organize ettiklerini kaydeden Tosun şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı Adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu’nun muhafazakâr demokrat, laik, milliyetçi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, itibarlı geçmiş devlet tecrübesi, şahsi kariyer ve kabiliyetleri ile ülkemizi içte ve dışta en iyi şekilde temsil edeceğine inancımız tamdır.

Parlamenter demokrasiyi güçlendirmeyi, kuvvetler ayrılığını pekiştirmeyi, bireylerin hak ve özgürlüklerini genişletmeyi hukuk normlarını temel almayı, nefret, şiddet ve kutuplaşma yerine sevgi ve barışı hakim kılmayı hedefleyen muhalefet partilileri olarak, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı adaylığını toplumsal uzlaşı bağlamındaki siyasi aktörler olarak desteklediğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.

 

Mezheplerin çatıştığı Ortadoğu coğrafyasında, İhsanoğlu’nun tüm inanç gruplarına ve kimliklere eşit ve tarafsız davranacağına olan inancımız tamdır.

Türkiye’nin dünyadaki itibarını yeniden yükseltecek, Atatürk ilkelini ve Cumhuriyet’in temel değerlerini milli manevi mirasla bütünleştirecek, özgürlükçü, laiklik ilkesine ve kadın-erkek eşitliğine bağlı kalacak, ülkemizin sorunlarına Anayasa’ya kendilerine verilen yetkiler çerçevesinde yeni çözümler üretecek kamplaştıran değil, uzlaştıran, ötekileştiren değil birleştiren, sadece bir kesimi değil herkesi temsil eden tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağına güvenimiz tamdır.

Topluma güven, saygı, sevi, huzur ve umut vaat ederek, ortak akılla çözümü birlikte arayarak, dayanışma ve uzlaşmanın temellerini atıyoruz. Doğa ve tüm canlılar için haydi el ele barış, huzur ve kardeşliğe .”ADAYLAR7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz