ALAPLI HABERLERİ

5 VAKİT NAMAZINI CAMİDE KILAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

27 Temmuz 2014
673 kez görüntülendi

5 VAKİT NAMAZINI CAMİDE KILAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Alaplı’da 5 hafta boyunca yaz kuran kurslarında 5 vakit namaza giden öğrencilere ödül verildi.

 

Alaplı’da “Namazını camide kıl, puanı topla, ödülünü kap” yarışması kapsamında 5 hafta boyunca yaz kuran kurslarında camilere giderek cemaatle 5 vakit namaz kılan öğrenciler ödüllendirildi.

Alaplı Gençlik Spor ve İzcilik Derneği Başkanı Rahim Kara  yaptığı açıklamada, Alaplı Müftülüğü ile düzenledikleri yarışmanın yaz Kur’an Kursu öğrencileri arasında düzenlendiğini söyledi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere Merkez Cami‘sinde düzenlenen törenle ödüllerini verdiklerini anlatan Kara, şöyle konuştu:

“Çocuklarımıza ve gençlerimize namazı cemaatle birlikte camide kıldırmak için böyle bir yarışma düzenledik. Yarışma köy ve şehir merkezi olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirildi. Merkezde 6 cami, köylerde ise 7 camimiz yarışmaya katıldı. Toplam 13 camide 150  kursiyer yarışmacı oldu. Derece yapan 20 öğrencilerimize notebook ve tablet bilgisayar  bisiklet ,Kuranı Kerim hediye edildi. Bunun haricinde katılan bütün öğrencilerimize  çeşitli hediyelerimiz oldu. Amacımız gençlerimizin milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı bir şekilde büyümelerini sağlamak.”

İlçe Müftüsü  Mehmet Bektaş , gazetecilere yaptığı açıklamada, camilerde eğitim gören öğrencilere, her yıl çeşitli hediyeler veren derneklere teşekkür etti.

“Ailelerin, çocukları küçük yaşlarda Kur’an ve camiyle tanıştırmaları ayrı bir güzellik” diyen Bektaş, “Bu güzelliğe derneklerimizde aracılık ederek çeşitli yarışmalar düzenliyor. Ramazan ayı boyunca cemaatle birlikte 5 vakit namaz kılan 20 öğrencimize çeşitli hediyeler dağıttık. Aracı olanlara çok teşekkür ediyoruz. Yavrularımızdan isteğimiz, Kur’an kurslarında öğrendikleri dini bilgileri unutmaları ve evlerinde tekrar etmeleridir” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz