ALAPLI HABERLERİ

55 ÜNİTE KAN BAĞIŞI TOPLANDI

21 Ocak 2015
573 kez görüntülendi

55 ÜNİTE KAN  BAĞIŞI TOPLANDI

Alaplı ilçesinde düzenlenen Kan Bağışı kampanyasında 55 ünite kan toplandı.

 

Türk Kızılayı Derneği Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, yaptığı açıklamada, kış aylarında azalan kan stoklarına destek olmak için ilçe merkezinde Kan Bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Kampanyaya büyük ilgi olduğunu ifade eden Yiğit, “Sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastaların kan ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için düzenli ve gönüllü bağışçılara ihtiyaç vardır. Özellikle kış aylarında kan stokları tükendiğinden bu aylarda daha çok kana ihtiyaç oluyor. Kampanyaya halkımız ilgi göstererek 6 saatte 55 ünite kan toplandı” diye konuştu.

Zonguldak Kızılay Kan Bankası doktoru Murat Babalık kış döneminde karlı ve soğuk hava neden ile kan bağışını düştüğünü  Kan bankası stoklarının olmaması nedeniyle bazı ameliyatların ertelendiğini Tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, dernekleri, odaları her zaman davet ediyoruz. Sadece Kızılay olarak düşünmemek gerekir, bir gün herkesin kana ihtiyacı olacağını düşünmek lazım. Kızılay sadece araçtır. Kan bağışı yapan insanlara çok teşekkür ediyoruz, bu şekilde sadece ihtiyacı karşılıyoruz. Bağış ne kadar yüksek olursa, insanlar mağdur olmaz. Basın aracılığıyla tüm kurumlara çağrı yapıp destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz