ALAPLI HABERLERİ

7 İHTİYAÇ SAHİBİ AİLEYE ANA KUCAĞI HEDİYE

12 Ağustos 2015
679 kez görüntülendi

7 İHTİYAÇ SAHİBİ AİLEYE ANA KUCAĞI HEDİYE

Alaplı’da “Gebelik ve Doğum Sonrası Taramalarla Önlenebilecek Engelliliklerin Erken Teşhisi ve Tedavisi Projesi” kapsamında 7 aileye ana kucağı hediye edileceği bildirildi.

Alaplı Toplum Sağlığı Merkezinden alınan bilgilere göre, Proje Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük ortaklığıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

 

Projeyle 7 ihtiyaç sahibi aile ana kucağı hediye edileceği ifade edilirken, “ Projeyle ilgi geçtiğimiz aylar içinde İlçemizin değişik yerlerinde stantlar açarak halkımızı bilgilendirerek öğretici broşürler dağıtmıştık. Ayrıca 70 yeni doğan neyi ziyaretler yaparak anne ve babaları bilgilendirdik. Proje süresince, proje ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla aile hekimleri tarafından tespit edilen gebeler içerisinde bütün kontrollerini en düzenli yaptıran gebeler belirlenerek her ay bir ilçeden ‘ayın gebesi’ seçilerek ‘ana kucağı’ verilecekti. Bu ay İlçemizden 7 ihtiyaç sahibi aile belirlendi. Belirlenen bu ailelere yine aile hekimlerimiz tarafından ana kucağı hediye edilecek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz