ALAPLI HABERLERİ

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

7 Mart 2013
665 kez görüntülendi

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Zonguldak Ak Parti  İl Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü  dolayısıile bir mesaj yayınladı

 Yılmaz mesajında şöyle dedi;

 

Dünyanın birçok yerinde kadının hak ve özgürlükleri adına yapılan mücadelelerinin ardından 1970 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü olarak ilan edilmiştir. Bu mücadele bugün dahi sürmektedir.

                        Kadın, hayatın her alanında zirveye ulaşabilir. Bunun birçok örnekleri vardır. Ancak bu örneklerin arttırılması için, kadınlarımızın güçlü birey olarak kendi ayakları üzerinde durmaları gerekmektedir.

                        Kadının güçlü birey olması için birçok yasal düzenlemeler mevcut olup, daha da çok geliştirilme yönünde çalışmalar devam etmektedir. Ancak, yasal çalışmaların olması tek başına yeterli olmayıp, kadının bilinçlendirilmesi çok önemlidir.

                        Kadın bilinçlendikçe, siyaset, edebiyat, ilim, bilim, iş dünyası ve diğer bütün alanlarda kısacası toplumda saygın yeri olan, haklarına sahip çıkan ve sorunların çözümüne katkı sağlayan, kendi ayakları üzerinde duran başarılı kadın örneklerinin çoğalması mümkün olacaktır. Bu örneklerin artması ile sadece kadınlar için değil, toplumun tamamının refahı için önemlidir.

                        Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz