ALAPLI HABERLERİ

800 İŞÇİ AİLELERİ İLE BİRLİKTE 3500 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

27 Mayıs 2020
1.873 kez görüntülendi

800 İŞÇİ AİLELERİ İLE BİRLİKTE 3500 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

AK-AL’DA VAKA SAYISI 20’E ULAŞTI, 800 ÇALIŞAN AİLELERİYLE BİLİKTE 3500 KİŞİ EV İZOLASYONUNA ALINDI
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, AK-AL iplik fabrikasında ortaya çıkan koronavirüs (Kovid-19) kesinleşen pozitif vaka sayısının 15’i çalışan, 5’i de ailelerinden olmak üzere 20’ye yükseldiği , fabrikadaki 800 çalışan ile ailelerinin 1 Haziran tarihine kadar karantinaya alındığı bildirildi.
Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, İlçe Hıfzısıhha Kurulu ve diğer ilgili kurum temsilcileriyle birlikte yaptıkları toplantıda bazı kararlar aldıklarını belirterek “İlçemizde faaliyet gösteren iplik fabrikasında ilk olarak 21 Mayıs’ta ortaya çıkan koronavirüs (Kovid-19) pozitif vaka sayısı, son alınan test sonuçlarıyla birlikte 15’i fabrika çalışanı, 5’İ de ailelerinden olmak üzere 20’ye yükselmiştir. Bu kişilerin, hastanedeki tedavileri ve 14 günlük karantina süreçleri devam ediyor. ” dedi.
Alaplı Kaymakamı Yılmaz, fabrikanın, ilk vakanın çıktığı 21 Mayıs’ta faaliyetine 1 Haziran tarihine kadar ara verdiğine de işaret ederek, ” Aldığımız karar doğrultusunda, ön tedbir olarak iplik fabrikasında çalışan toplam 800 kişiye, aynı evi paylaştıkları veya temas ettikleri aile fertleriyle birlikte, sosyal hayatta bulaş riskini önleyici bir tedbir olarak 1 Haziran tarihine kadar ev izolasyonu uygulayacağız.Aldığımız kararı fabrika çalışanlarına ilettik ve ev izolasyonunu da başlattık. Biz de kolluk kuvvetlerimizle, ev izolasyonunun denetimini sağlayacağız. Bu tarihe kadar, fabrikadaki çalışanlarda ortaya çıkan hastalığın seyrinin de şekilleneceğini tahmin ediyoruz. Fabrikanın faaliyetine başlayacağı tarihi ise bu sürenin sonunda yeniden değerlendireceğiz. İlçe Sağlık Kurulu ekiplerimiz, bu süreç içerisinde fabrika içinde de gerekli denetimleri yapmaya devam edecekler.” ifadelerini kullandı.
Bu arada, ilk Kovid-19 pozitif vakanın 20 Mart’ta tespit edildiği Alaplı ilçesinde, kesinleşen pozitif vaka sayısı 88’e yükseldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz