ALAPLI HABERLERİ

9 AYDIR ALINAN KARARLAR NE OLCAK

23 Aralık 2013
581 kez görüntülendi

9 AYDIR ALINAN KARARLAR NE OLCAK

Ereğli Belediyesi’nden encümen toplantısına resmi yazı ile davet edilen Esra Alpago’nun durumu ile ilgili Ak Parti Ereğli İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenlendi.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 4 Nisan 2013 tarihinde gerçekleştirilen encümen seçiminde eşit oy alan meclis üyeleri arasından Meclis Başkanı Halil Posbıyık’ın çektiği kur’a ile encümen üyeliğine seçildiği açıklanan, bir gün sonra ise yapılan işlemin yasal olmadığı gerekçesi ile yeniden yapılan oylamada bu göreve Nalan Selvi Köseoğlu getirilmiş ve süreç yargıya taşınmıştı. Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi Esra Alpago’nun açtığı iptal davasında mahkeme son sözü söyleyerek encümenin Alpago olduğu kararı verilmişti.

 

İlçe Başkanı Fatih Çakır ve 2 meclis üyesinin bulunduğu toplantıda ilk açıklamayı Yusuf Kalay yaptı.

Konunun gündemde taze olduğunu belirterek açıklamasına başlayan Kalay, “Esra Hanım’a tebligat geldi. 24 aralık tarihinde gerçekleştirilecek toplantıya daveti Posbıyık gönderdi. Bu bizi şaşırttı ilk defa Posbıyık’ın kanunlara uyduğunu gördük. 9 Aydır bizim söylediğimiz savunduğumuz bütün kararları idari mahkeme buraya yazdı. Biz şunu söyledik yapılan yanlıştır her yerde kanun eşit oylamada ikinci oylamayı görse de kanun meclis çalışma yönetmeliğine madde koymuş ve encümen seçimini ayırmıştı. Belediyenin avukatı da dile getirmişti, bunu dile getirmesi kendisinin de belediyeden ayrılmasına neden olmuştu. Gündemdeki en önemli konulardan birisi de 9 aydır encümen kararları ne olacak. Ereğli’yi yakından ilgilendiren kararlar var, kapatmalar, cezalar, ihaleler var. Bizim görüşümüze göre bu kararın hepsi hukuken yok hükmündedir. Avukatlarımız ile görüşüyoruz. Esra Alpago bunları da teker teker inceleyecektir. Şu bir gerçektir ki belediye encümen sayısı 7 kişiden oluşuyor bunun 3 tanesi seçilmişlerdir bugün encümene bakıldığında 2 bağımsız, 1 Ak partili vardır, Halil Bey’in encümende hiçbir gücü yoktur. Diğerleri de birim amirlerinden oluşur. Önümüzdeki süreçte neler gelişir bunları tekrar görüşeceğiz” sözleri ile konuştu.

Esra Alpago da kısa konuşmasında şu ifadeye yer verdi: “Posbıyık’a teşekkür ediyorum beni kendi elleri ile encümen seçtiği için başka da bir şey söylemiyorum”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz