ALAPLI HABERLERİ

9.RESİM SERGİSİNİ ÇAYCUMADA AÇTI

2 Mayıs 2016
3.082 kez görüntülendi

9.RESİM SERGİSİNİ ÇAYCUMADA AÇTI

Alaplı İlçesinin yetiştirdiği önemli ressamlardan Aydın Yılmaz Çaycuma İlçesinde 9.cu kişisel sergisini düzenlenen tören ile actı.

Çaycuma Belediyesi tarafından düzenlenen Çaycuma’lılar Buluşuyor etkinliği kapsamında yapılan; “Aydın Yılmaz Çevremizden Tuale yansımalar” isimli Resim Sergisinin açılısına Caycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Garnizon Komutanı Yüzbaşı  Selçuk Özen, Eski Devlet Bakan Hasan Gemici, Alaplı Belediye eski Başkanı Nevzat Çimenoglu ile Yılmaz’ın yakınları ile 50’yi aşkın Çaycumalı katıldı.

Bugüne kadar 30 civarında karma sergide yer alan, kişisel 9.cu sergisinde yer alan tüm tabloları protokol üyelerine gezerek anlatan Yılmaz’ın heyecanı görülmeye degerdi.

AYDIN YILMAZ KİMDİR?

1946 yılında Zonguldak’ın Alaplı iİçesi Kılçak köyünde doğdu. 1959-1966 Kastamonu Göl İlköğretim Okulu yıllarında, Mustafa Hükmet Malkoç ve Yusuf Özel gibi hocalardan aldığı dersler ile desen ve porte çalışmalarını geliştirdi. 1964 yılında çizdiği Atatürk portesinin okul yönetimi tarafından ödüllendirilmesi içindeki resim aşkını daha da alevlendirdi.

Birçok önemli ressamlardan ders alan, sayısız ödülü bulunan ve defalarca yılın Öğretmeni seçilen Yılmaz 1996 yılında Milli eğitim sınıf  Öğretmenliğinden emekli olmasının ardından Ereğli’de özel bir okulda resim öğretmenliğine başladı. 36 yıl emek verdiği öğretmenlik mesleğine 2002 yılında veda etti.

Alaplı, Ereğli ve yakın çevresinin güncel ve geçmişteki haile ait tabloları ile tanınan Yılmaz’ın yapmış olduğu 8 adet tablosu zamanın devlet büyüklerinde bulunmaktadır.

Bugüne kadar Ereğli ve Alaplı’daki festival etkinliklerinde açılmış olan resim sergilerinin tümüne çeşitli eserleri ile katılmıştır.

Yerel olarak birçok ödüle sahip olan Yılmaz toplam 8 kişisel sergi açmıştır. Aynı zamanda uzun yıllar Ereğli Sanat Kurumu üyeliği ve bir dönem Alaplı Kent Konseyi Kültür ve Sanat komisyonluğu başkanlığı yürütmüştür.

Tabiata çok bağımlı izlenimci bir yapıya sahip olan Yılmaz evli ve 3 çocuk babasıdır. Halen Alaplı’da oturmakta olup, resim çalışmalarını açık havada ve evinde atölye haline getirdiği bir bölümünde sürdürmektedir.

aydınnn

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz