ALAPLI HABERLERİ

A.DAĞ KÖYÜ CAMİ İNŞAATI İLERLİYOR

4 Mart 2013
1.013 kez görüntülendi

A.DAĞ KÖYÜ CAMİ İNŞAATI İLERLİYOR

A.Dağ Köyü  Köyü Cami Yaptırma, Yaşatma ve Köy Güzelleştirme Derneği  yönetim kurulu  28 Şubat 2013 günü saat 21:00’de toplanarak; yapımı devam etmekte olan cami inşaatı ile ilgili olarak durum değerlendirmesi yaptı.

Daha önce 2. kat hasır betonu atılan cami inşaatının kalıp tahtaları sökülüp, zemin katın kapı-pencere doğrama siparişleri verilmiş olup, pencere doğramaları takıldı. Zemin katın sıva işine başlandı. Alt yapı gider boruları bağlanıp tuvalet taşları yerlerine konuldu.

 
Konu ile ilgili olarak dernek başkanı sayın İbrahim ÇEVİK’ten aldığımız bilgiye göre; Yakın bir zamanda sıva işinin biteceğini, şadırvan ve tuvalet bölgelerinin fayans, kalebodur işine başlanacağını ve bu arada daha önce temelleri atılan minarelerin kubbe çalışma seviyesine kadar yaklaşık 2,5-3 metre civarında kütle betonlarının atılacağını öğrenmiş bulunmaktayız.

Çevik sözlerine şöyle devam etti. Cami inşaatının aralıksız devam ettiğini, kubbe çalışması için de kereste toplama işinin devam ettiğini, toplanan kerestelerin ilk etapta kullanılacak kadarının biçilip hazır hale getirildiğini söyledi.
Son olarak İbrahim ÇEVİK’e görüşlerini sorduğumuzda ; Çevik, köy halkımızın, civar köyler halkının ve çevre esnaflarının bu hummalı çalışmaya katkı ve duyarlılıklarından dolayı çok çok memnun olduğunu belirtti. Ancak yapılacak daha çok işin olduğunu, bunun için halkımızın, esnafımızın ve gurbet.çilerimizin bilakis maddi anlamda daha çok duyarlı olmalarını sözlerine ekledi.

A.DAĞ KÖYÜ CAMİ İNŞAATI İLERLİYOR Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

  1. mahmud dedi ki:

    allah yar ve yardımcınız olsun ben istanbuldan nakkaş mahmud korkmaz camii teship nakış ve hat yazıları işleri ile meşgulim eğer öyle bir ihtiyacınız olursa irtibat numaram 0536 372 06 07 allaha emanet olun hoşca kalın.

Yorum Yaz