ALAPLI HABERLERİ

AB STANDARDINDA MUHTARLIK BİNASI

30 Temmuz 2012
945 kez görüntülendi

AB STANDARDINDA MUHTARLIK BİNASI

Alaplı ilçesine bağlı Çengelli köyünün muhtarlık binası, mutfak, bilgisayar, internet, uydu televizyon bölümüyle Avrupa standartlarını taşıyor.

Alaplı  ilçesine bağlı Çengelli köyünün muhtarlık binası, mutfak, bilgisayar, internet, uydu televizyon, kütüphane, Atatürk köşesi, soğuk ve sıcak içecek bölümüyle Avrupa  standartlarını taşıyor.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, 45 yıl yaşadığı Almanya’dan döndükten sonra, 2004’te muhtar seçildiğini, göreve gelmesinin ardından köyde akıllı muhtarlık binasının hizmete açtığını söyledi. Vatandaşlara daha iyi hizmet için birçok yenilikler getirdiğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

Muhtar seçildiğim yıl köyün girişinde bulunan köy mezarlığını düzenledim. Mezarlık duvarını yaptık. Köyün girişinden aşağıya 350 metre su kanalları ve beton yollar yaptık.  Avrupa’da gördüklerimi köyümde uyguladım.Köyümün her köşesinde çöp konteynırları bulunmaktadır.

 

“Muhtarlık binasına, mutfak, bilgisayar, internet, uydu televizyon, kütüphane, Atatürk köşesi, soğuk ve sıcak içecek bölümü, binanın önüne de Atatürk büstü ve Türk bayrağının sürekli dalgalaması için bayrak direği yaptırdım. Köy sokaklarına, Vatan, Cumhuriyet, Atatürk, İstiklal, Mehmet Akif, İnönü isimleri verdirdim. Köyün girişine herkesin yararlanması için su çeşmesi ve vatandaşlarımız için otobüs bekleme durağı yaptırdım. Özelikle muhtarlık binasını görmek için, diğer ilçelerden birçok muhtar köyümüze ziyarete geliyorlar.

Ben iddia ediyorum. Türkiye’nin hiçbir köyünde böyle muhtarlık binası yoktur. Köyüme ömrüm yettiğince hizmet etmeye devam edeceğim.”

, ( )




AB STANDARDINDA MUHTARLIK BİNASI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz