ALAPLI HABERLERİ

AÇIK TÜTÜN SATANLARA BASKIN

12 Aralık 2012
984 kez görüntülendi

AÇIK TÜTÜN SATANLARA BASKIN

Alaplı ilçesinde, kaçak olduğu ileri sürülen 105 kilogram kıyılmış tütün ile 114 kutu sigara makaronu  ele geçirildi.

Alaplı Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş ekipleri, kaçak tütün ve makaron

(sarmalık kıyılmış tütün mamulünde kullanılan boş filtreli sigara tüpü) satıldığı iddiasıyla 4  iş yerinde arama yaptı.

İş yerlerinde toplam 105  kilogram kıyılmış tütün, 114 kutu sigara makaronu ele geçirildi.

İş yeri sahipleri İ.K, B.Y, H.C, S.Ö. ve V.D. hakkında 5607 SKMve  4733 Sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna muhalefetten yasal işlem yapıldı.

 

Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle deniliyor

Son zamanlarda ülkemiz genelinde sarmalık kıyılmış tütün ve kaçak yabancı menşeli sigara satma  olaylarının artması nedeni ile yapılan istihbari çalışmalar neticesinde ilçemizde kaçak sigara  ve kıyılmış tütün satıldığı tespit edilen işyerlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekipleri tarafından 29.11.2012 ve 05.12.2012 tarihlerinde yapılan operasyon ile 4 ayrı işyerinden toplam  105 Kg sarmalık kıyılmış tütün, 144 kutu sigara makaronu ele geçirilmiştir.

Yapılan operasyon neticesinde İ.K, B.Y, H.C, S.Ö. ve V.D isimli şüpheliler yakalanmış olup, şahıslar hakkında 5607 SKM ve 4733 SKM suçlarından idari yaptırım cezası uygulanarak, adli mercilere sevk edilmiştir.

Halkın sağlığını tehdit eden, haksız kazanç sağlayan ve vergi kaybına neden olan şahıslara karşı vatandaşlarımızın açıkta sarmalık kıyılmış tütün ve kaçak sigara almamalarını, bu tür durumlara karşı uyanık olmalarını, bu tip konulara rastladıkları durumda 155 POLİS İMDAT telefonuna ihbar etmeleri istiyoruz

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz