ALAPLI HABERLERİ

ADLİYE SARAYI İNŞAATINI İNCELEDİLER

9 Mayıs 2013
878 kez görüntülendi

ADLİYE SARAYI İNŞAATINI İNCELEDİLER

 

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti İktidarının Ereğli’ye 100 milyon TL’nin üzerinde yatırım yaptığını açıkladı.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli’de yapımı devam eden Adliye Sarayında incelemelerde bulunarak, müteahhit firma sahibi Zühdü Özcan’dan yapılan çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

8 milyon TL’ye mal olacak Adliye binasını 450 gün içerisinde bitirmek için çalıştıklarını belirten müteahhit firma sahibi Zühdü Özcan; “Adalet sarayının bitirilmesi için ihale süresi 500 gün. Bu süre 3. Ayda başladı. İnşallah süresinde kazasız belasız bitireceğiz. Toplam keşif bedeli 8 milyon 250 bin lira. Anahtar teslimi bir iş. Toplam alanımız 12 bin 82 metrekare.  Bodrum ile Zemin kat ve üzeri 3 kat olmak üzere toplamda 5 kat olacak. Ereğli’nin ileride bölge ihtiyacına cevap verebilecek bir Adliye sarayı yapıyoruz. Daha erken bitirme çalışmalarımız devam ediyor.  Hava şartları el verdiğince bunu istiyoruz. Finans sıkıntımız olmaz, çünkü daha önce Adalet bakanlığında iş yaptık, Reyhanlı, İskenderun Adalet sarayını yaptık ve genelde üniversitelere iş yapıyoruz.  Türkiye’de şuanda en ciddi çalışan kurumların başında Adalet Bakanlığı geliyor. Orada bir sıkıntımız olmaz, hedefimiz 500 günden önce bitirmek” dedi.

 

EREĞLİ’YE 100 MİLYONUN ÜZERİNDE YATIRIM

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, inşaat alanında yaptığı açıklamada, AK Parti İktidarının Ereğli’ye 100 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım gerçekleştirdiğini anlatarak; “Ereğli’yi AK Parti hizmetleriyle şantiyeye dönüşeceğini söylemiştik. Sayın Milletvekillerimiz Ercan Candan bey , Köksal bey ve Özcan beyin katkılarıyla, İl Başkanımız, İlçe Başkanlığımız çalışıyoruz. Ereğli’de iktidarımızın yapması gereken, yerel merkezi hükümetin yapması gereken tüm çalışmalarımız devam ediyor. Devrek yol ayrımındaki köprülü kavşağımızı görüyorsunuz, hastane inşaatımız süratli bir şekilde devam ediyor. Bu yatırımlardan bir tanesi de burada incelemede bulunduğumuz adliye sarayı. Ereğli’de yıllardan beri Adliye sarayı bir ihtiyaçtı. Bu hizmeti şuanda belli bir seviyeye getirdik, artık çalışmaları takip etmekle izlemeye devam ediyoruz. 8 milyonluk bir proje. Bunlar küçük rakamlar değil.  Ereğli’ye AK Parti iktidarı olarak eski parayla 100 trilyon, yeni parayla 100 milyonun üzerinde bir yatırım getiriyoruz.  2014 yılına kadar bu yatırımların tamamı belli bir seviyeye gelmiş olacak.  Hastane, Köprülü kavşak, okullar, Adliye sarayı, hemen karşısına vergi dairesi hizmet binası, liman başkanlığının 1 ay içinde açılışını yapacağız, bunun gibi Fen Lisesi içinde  29 Temmuz demiştik, bu çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

“EREĞLİ’DE AK PARTİ GÜNEŞİ DOĞMUŞTUR”

‘Ereğli’ye bir şey yapmıyorlar’ diyenlere bu çalışmaların bir cevap olduğunu söyleyen Çakır; “Birileri bugüne kadar her zaman ‘Ereğli’ye bir şey yapmıyorlar’ diye eleştirilerini getirmişlerdir ama görüyorsunuz bunlar hepsi haksız eleştirilerdir. Bu söylemler Ereğli’ye tek çivi çakamayanların söylemidir. Artık Ereğli’de AK Parti güneşi doğmuştur.  Karanlıkta kalanların, bugüne kadar Ereğli’yi karanlıkta bırakanlarında artık gitme vakti gelmiştir” şeklinde konuştu.

 

İncelemelere Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak ve CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katılan Ormanlı Belde Belediye Başkanı Yaşar Sever ve AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz