ALAPLI HABERLERİ

AFET KONUTLARI AYDINLATILACAK

23 Aralık 2013
732 kez görüntülendi

AFET KONUTLARI AYDINLATILACAK

Alaplı Belediyesi’nin Afet Konutlarının sokak araları ve çevresiyle, Yenimahalle’deki yeni köprüyle bağlantı yolunun BEDAŞ tarafından aydınlatılması girişimlerinden olumlu sonuç alındı.


Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün’ün de yer aldığı Zonguldak Valiliği Aydınlatma Komisyonu, Tepeköy Mahallesi Afet Konutları ve çevresiyle, Yenimahalle ve Tepeköy Mahallesi’ni birbirine bağlayan İncivez Deresi üzerindeki yeni köprünün 600 metre civarındaki yol güzergahının aydınlatılmasına karar verdi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Tepeköy Mahallesi Afet Konutları sokak arası ve çevresinin uzun süreden beri aydınlatmadan yoksun olduğunu hatırlatarak, “Afet Konutları sakinlerinin bu konuda bir mağduriyetleri ve bu mağduriyetlerinin giderilmesi için haklı bir talepleri vardı. Girişimlerimize rağmen “site” konumunda olmasını gerekçe göstererek, Başkent EDAŞ bu yerleşim alanının sokak aydınlatmasını yapmıyordu. Sokak aydınlatmasının yapılması için çeşitli arayışlar içerisine girdik. Güneş enerjisiyle çalışan lamba ile aydınlatmayı bile düşündük. Zonguldak Valiliği’nce oluşturulan Aydınlatma Komisyonu’nun kurulması soruna çözüm bulmamızı sağladı. Belediye Başkan Yardımcımız İbrahim Şengün’ün de yer aldığı Komisyon’a, hem Afet Konutları ve çevresinin, hem de Yenimahalle ile Tepeköy Mahallesi’ni birbirine bağlayan İncivez Deresi üzerindeki mevcut köprü yol güzergahındaki eksik ve yetersiz aydınlatmanın giderilmesi için talepte bulunduk. 21 Kasım 2013 ve 18 Aralık 2013 tarihlerinde toplanan Komisyon, bu talebimizi olumlu karşılayarak, her iki alanda aydınlatma yetersizliğinin giderilmesini 2014 yılı yatırım programına aldı. Yapılacak çalışmayla, AFET konutları ve çevresiyle, Yenimahalle ile Tepeköy bağlantı yolu güzergahındaki aydınlatma yetersizliği, yeni elektrik direkleri ilave edilmek suretiyle giderilecek. Ayrıca, yol ortasında kaldığı için ulaşımı aksatan elektrik direkleri de yine bu çalışmayla kaldırılarak yol kenarlarına alınacak. Ayrıca, Afet Konutları sokak araları da elektrik direkleri dikilmek suretiyle aydınlatılacak. Özellikle Afet Konutları sakinleri yıllardır şikayetçi oldukları bir mağduriyetten kurtulmuş olacak. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz