ALAPLI HABERLERİ

AFETE HAZIR AİLE SEMİNERİ YENİKÖYDE YAPILDI

18 Mayıs 2013
628 kez görüntülendi

AFETE HAZIR AİLE SEMİNERİ YENİKÖYDE YAPILDI

Afetlere Hazır Türkiye Eğitim projesi kapsamında Afete Hazır Aile Eğitimi Alaplı ilçemize bağlı Yeniköyde yapıldı.

Afetlere Hazır Türkiye Eğitim projesi kapsamında Afete Hazır Aile semineri dün akşam Saaat 20.00 da Alaplı Yeniköyde yapıldı.

Afete Hazır Aile seminerini Zonguldak İl Afet ve Acil Müdahele müdürlüğüne bağlı Arama kurtarma teknisyeni İbrahim Kırnapçı ve Arama kurtarma teknisyeni Ercan Yüzlü tarafından verildi.Seminere Yeniköyde oturan Köy muhtarı,dernek Başkanı, köyde oturan bayanlardan ve erkeklerden oluşan 30,kişi katıldı.

Seminerde Deprem anında nasıl davranılmalı,depremden sonra neler yapılmalı,ilk yardım,yangın,boğaza cisim kaçmaları,Aile depreme nasıl hazırlanmalı,her ailede bulunması gereken deprem çantası,her türlü afete maruz kalınıldığı zaman kurtarılmak için neler yapılmalı ile ilgili eğitim verildi,slayt gösterisi yapıldı.

Seminerden önce katılımcılara form dağıtılarak eğitim öncesi anket soruları cevaplandırıldı,eğitimden sonra,verilen eğitimin önemi ile ilgili formdaki anker soruları cevaplandıırldı.

Yeniköy Kalkındırma derneği ile ortaklaşa düzenlenen seminer çok verimli geçtiğini ifade eden Yeniköy dernek Başkanı şeref Güzel Hasanlı köyü dernek Başkanı Recep Tufan’ın önerisi ile bu semineri derneğimiz aracılığı ile köyümüzde gerçekleştirdik ben Şahsım,dernek yönetimim ve köyüm adına Zonguldak il Afet ve acil müdahele müdürümüze,sivil savunma şube müdürlerimize,eğitimi veren arama kurtarma teknisyeni arkadaşlarımıza,bizlere eğitimin verilmesinde öncülük yapan Hasanlı köyü kalkındırma derneği Başkanı Recep Tufana teşekkür ediyorum çok yararlı bir eğitim oldu dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz