ALAPLI HABERLERİ

AHŞAP YAKMA ÇALIŞMALARINI SERGİLEDİ

19 Nisan 2015
1.570 kez görüntülendi

AHŞAP  YAKMA ÇALIŞMALARINI SERGİLEDİ

Alaplı ilçesinde,  “Ahşap Yakma Çalışmaları Sergisi ” açıldı.

Akçakoca Döngelli Köyü Cami imam hatibi Nahit Açıksöz boş zamanlarında ahşap yakma çalışmaları yaptığını genelde hat üzerine çalışma yaptığını istek olursa portre çalışmaları yaptığın ifade etti

İmam Nahit Açıksöz’ün, ahşap yakma ve dağlama tekniğiyle hazırladığı eserlerden oluşan sergi,  Alaplı Kültür Salonu’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Açıksöz,  yaptığı açıklamada,  Alaplı Müftülüğünü düzenlemiş olduğu kutlu doğum programı için geldiğini genelde hat ve portre çalışması yaptığını belirterek “iki ayda  bu şekilde 50 tablo yaptım. Yaptığım resimler çok beğenilince sergi açmaya karar verdi. Eserlerimin beğeni toplaması beni sevindiriyor” diye konuştu.

İki üniversite bitiren  ve on parmağında on marifet bulunan Açıksöz yeteneklerini geliştirerek 10 yıldır ağaç köklerinden yaptığı el sanatlarını açtığı sergilerle sunuyor. Döngelli Camisine yaptığı taş kaplama, nakış, hat,yalıtım, boya badana, peyzaj çalışmalarının yanı sıra imam Nahit Açıksöz ney üflüyor, bendir vuruyor,darbuka, org ve gitar ve sipsi çalıyor. Nota usul,solfej bona geçiyor.11 makamda kuran okuyup müezzinlik yapıyor. Musiki dersleri veriyor. Dini sünnet düğün, kına ve özel organizasyonları tek başına birden çok enstrumanla yapıyor.

10 yıldır ağaç köklerinden el sanatları ile uğraşarak tam 10 dan fazla sergi açmış. Eğitimde örnek olay incelemeleri, dramatizasyon, musiki, kukla eğitimi gibi marifetleri bulunan Akçakoca Döngelli köyünün imamı Açıksöz ağaç ve yaban dikeni köklerinden çeşitli figürler ya.pıyor. Sergilerini Zonguldak A.K.M de, Akçakoca Kültür sarayında, Akçakoca festivallerinde, Camiler haftalarında, Milli eğitim ve Belediye sosyal günlerinde ,okullarda sergiliyor.

En son camiler ve din görevlileri haftasında 13-19 Ekim 2015 tarihinde Ankara Kocatepe Cami Fuar Alanında  Din görevlilerinin Sanat eserlerini  Sergisinde sergiledi.

nahitt

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz