ALAPLI HABERLERİ

AİLELER FINDIK TOPLADI ÇOCUKLAR KURSA GİTTİ

25 Ağustos 2017
900 kez görüntülendi

AİLELER FINDIK TOPLADI ÇOCUKLAR KURSA GİTTİ

Alaplı ilçesine fındık toplamak için  Güneydoğu illerinden gelen, aralarında Suriyeli çocuklarında bulunduğu 76 öğrenci için açılan yaz kursu sona erdi.

Alaplı Halk Eğitim müdürlüğünün yapmış olduğu Yavuz Sürdürülebilir Fındık Projesi kapsamında 76 çocuk Aşağı Dağ Köyü İlköğretim  Okulunda eğitime alındı.

Alaplı Halk Eğitim müdürü Abdurrahman Tülüce  yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı.

Evlerinden erken ayrılmak zorunda kalan tarım işçisi ailelerin çocuklarının gelişimleri eğitim-öğretimi sosyal faaliyetlerle desteklendi.  1 ay süren proje Alaplı Halk Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde ve Yavuz Gıda sponsorluğunda yapılmıştır.  76 çocuğa 7 gün 8 saat verilen eğitimlerle fındık bahçelerine gitmeleri engellenmiş, çocukların fındık işçiliğinden başka yapabilecekleri mesleklerinde olduğu kendilerine gösterilerek farkındalık yaratılmıştır. Aşağı Dağ köyünde 76 çocuğa eğitim öğretim ve sosyal etkinlikleri kapsayan bir program uyguladık.    Bu projemizin finansmanının Yavuz Gıda  firması yaptığımız protokol kapsamında karşıladı.  Kaymakamımız Saim  Eskioğlu’nun  bu süreçte desteğini hep arkamızda hissettik.  Bu çocuklarımız için müzik, resim, beden eğitimi,  robotic kodlama,okuma, yazma konularında kurslar planladık. Bu planları uyguladık.Seneye geldiklerinde  onları gülen yüzümüzle tekrar karşılayacağız.

Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Alaplı Aşağıdağ İlköğretim  okulu Bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Bu çocuklar sadece anne babalarının değil bizim çocuklarımız. Çocukların daha iyi şartlarda yaşatılması ve eğitilmesinin devletin ve milletin en temel görevlerinden biri olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından kursa katılan çocuklar şiirler okudu, oyunlar oynadı, şarkılar söyledi, etkinlikte çocukların yaptığı resimler sergilenerek çeşitli hediyeler dağıtıldı.

mevsimlik

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz