ALAPLI HABERLERİ

AİLELER FINDIK TOPLAMAYA ÇOCUKLAR EĞİTİME GİDECEK

11 Temmuz 2017
884 kez görüntülendi

AİLELER FINDIK TOPLAMAYA ÇOCUKLAR EĞİTİME GİDECEK

Alaplı  Halk Eğitim Müdürü Abdurrahman Tüllüce, Güneydoğu Anadolu bölgesinden ilçeye fındık toplamak için gelen mevsimlik işçilerin çocuklarına okuma yazma ve müzik eğitim verileceğini bildirdi.

Tülüce, gazetecilere yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Müdürlüğü olarak çocuk işçiliğini önlemek amacıyla ilçeye fındık toplamak için gelen mevsimlik işçilerin çocuklarına eğitim verileceğini söyledi.

Mevsimlik işçiler tarlaya giderken, çocuklar konakladığı alanlarda okuma yazma ve sosyal etkinliklere katılacağını ifade eden Tüllüce, şöyle konuştu:

“Çocuk işçiliğini önüne geçmek amacıyla fındık toplamak için kente gelen mevsimlik tarım işçilerini çocuklarına yönelik okuma yazma kursu, müzik eğitimi verilerek sosyal kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Mevsimlik işçiler fındık bahçelerine fındık toplamaya giderken çocukları da konakladığı alanlarda kuracağımız sınavlarda eğitim görecekler. Amacımız çocuk işçiliğini önüne geçerek çocuklarımızı bahçelerdeki işlerden uzak tutmak ve eksik kalan müfredatlarını okulda tamamlamaktır.

Bu kapsamda bir firma ile işbirliği anlaşması yaparak çocukların tüm yemek ve kırtasiye masraflarını karşılayacaklar. Çocukların ilçede bulunduğu zaman içerisinde güzel vakit geçireceklerini düşünüyorum.”

fındık

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz