ALAPLI HABERLERİ

AK PARTİ ADAYLARI ANKARA’DA TANITILDI

15 Nisan 2015
642 kez görüntülendi

AK PARTİ ADAYLARI ANKARA’DA  TANITILDI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı, Ankara Spor Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya; Zonguldak’tan, Milletvekili Adayları Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, Emine Çift ve Akın Kaymak ve aday adayları ile birlikte İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, İl-İlçe yöneticileri, Belediye Başkanları, Meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantı öncesi dışarıdaki vatandaşlara seslenen Davutoğlu’nun Yeni Türkiye, bize her yer Türkiye seçim şarkısı eşliğinde salona girmesiyle partililer coştu.

Kürsüye gelen Davutoğlu, “Başkanlık sistemini, anayasal çerçevede yasama ve yürütmenin etkin olduğu, demokratik kontrol mekanizmalarının ön görüldüğü bir yönetim modeli olarak tasavvur ediyoruz. Bütün partileri, STK’ları, bu yeniden yapılandırma sürecine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Yürütme erki de yasama ve yargı erki gibi anayasal denetime açık olacaktır” dedi

Ahmet Davutoğlu, seçim bildirgesini açıkladığı konuşmasında, 7 Haziran seçimleri için “alt limit” koydu. Davutoğlu, seçimlerde AKP’nin yüzde 35 oy oranında kalması halinde, Genel Başkanlık görevinden ayrılacağının işaretini verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz