ALAPLI HABERLERİ

AK PARTİ, ‘BOZHANE ESNAFINI ’ DİNLEDİ

21 Mayıs 2013
510 kez görüntülendi

AK PARTİ, ‘BOZHANE ESNAFINI ’ DİNLEDİ

 

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay ile bazı AK Parti yönetim kurulu üyeleri, Bozhane esnafının yaşadığı sıkıntıları dinlemek için Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Firuz Yılmaz’ı ziyaret etti.

 

ÇAKIR: “BİR ÇÖZÜM BULUNMALI”

Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır  ziyarette yaptığı konuşmada, “Sizleri yerinizde bir görelim istedik. Burası balıkçı bir kent, sonuç da deniz kenarı bir kent ve Su Ürünleri bizim için önemli. Birebir yetkililerin ağzından konuları sorunları dinleyelim istedik. Dertleriniz, sorunlarınız, iyi yanlarınız ne varsa paylaşalım, ileriye dönük daha samimi diyaloglar içerisinde oluruz. Ekonomik olarak, kültürel olarak önemsediğimiz yer bozhane.  Bozhane ve balıkçı barınakları Ereğli için Erdemir ve diğer işletmeler kadar önem verilmesi gereken bir yerdir. Kentin ayrı bir rengidir. Balıkçılığın kalbidir. Balıkçı esnafımızın sıkıntılarına olanaklar içinde çözüm bulmaya çalışacağız. Kapatılan balık lokantaları açısından da durum böyledir. Bir çözüm mutlaka bulunmalıdır” dedi.

 

“BOZHANENİN BU HALDE OLMASININ SORUMLUSU POSBIYIK’TIR”

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay da, Ereğli Balıkçı Barınağı’nda hizmet veren balık lokantalarının bir yıl önce kapatılmasının sorumlusunun Belediye Başkanı Halil Posbıyık olduğunu söyledi. Kalay, sıkıntının temelinde Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın bulunduğunu belirterek; “Başkan balıkçı barınaklarının prosedürünü çok iyi bilmesine rağmen yasal zemin oluşturmadan buradaki oluşumu başlattı. Normal olarak kapalı mekan yapamıyorsun. Ama yıkmak gerekir miydi, bu başka bir şey. Bakın şu çok önemli, burası Yalı Caddesi’ni ayağa kaldırmak için göz ardı edilmiştir. Orayı öne çıkarmak için burayı yok ettiler. Altında bu vardır. Yasal prosedür incelenerek bir çözüm bulunabilir, burası yıkılmayabilirdi. Başkan risk alması gerekiyordu almadı. Bir konuyu daha dile getirmek istiyorum. Burası kapatıldıktan sonra meclise bir öneri gelmişti. Polis Evi’nin yanındaki alana yeni balık lokantaları yapma önerisi tüm üyelerin oluruyla kabul edilmişti. Komisyona havale edildi. Komisyon raporu aynen şuydu, ‘İlgili makamlardan görüş alınması..’ Bu makamlar ne kadar uzak ki neredeyse iki sene geçti hala bir görüş gelmedi. Bu konuda iki kez soru önergesi verdim cevap gelmedi. Burada bir kez daha soruyorum. Bu kurul görüşleri neden gelmiyor. Geldiyse nedir ve karar verilen balıkçı lokantaları neden yapılmıyor” dedi.

Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz da, “Kooperatif olarak Türkiye’nin en yüksek kirasını ödeyen balıkçı barınağıyız. Yüz bin liranın üzerinde bir kira veriyoruz.  Türkiye’nin en büyük balıkçı barınağı olan Trabzon-Faroz’da 40 bin lira. Oradan bile çok fazla kira veriyoruz. Bir çok esnafımızı kirasını ve işçi ücretlerini dahi ödeyemeyecek durumda ve batmış durumda. Burası emlak vergisi açısından Yeni Mahalle ile bir tutuyor ve bu da bize çok olumsuz yansıyor” şeklinde konuştu.

Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak partililer ve kooperatif yöneticileri arasında bilgi alış verişi şeklinde devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz