ALAPLI HABERLERİ

AK PARTİ EREĞLİ BASIN ÇALIŞANLARI İLE BULUŞTU

10 Ocak 2014
592 kez görüntülendi

AK PARTİ EREĞLİ BASIN ÇALIŞANLARI İLE BULUŞTU

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçedeki basın emekçileriyle kahvaltıda buluştu. Çakır, AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayının Pazartesi gününe kadar belli olacağını söyledi.

 

En geç Pazartesi günü Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayının açıklanmasını beklediklerini belirten Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilçenin zor günler geçirdiğine dikkat çekerek, “Ereğli’de artık bir şeylerin değişmeli. Özellikle Ereğli’ye artık demokrasinin gelmesi kanaatindeyiz. Kimsenin konuşamadığı, fikir üretemediği bir Ereğli’de ortaya bir şey çıkmıyor. Sadece 2 gün Ağustos böceği gibi şenlik yapan diğer kalan 363 günde sıkıntılarla boğuşan bir Ereğli esnafı, Ereğli iş dünyası var” dedi.

 

Ereğli’de nereye el atılsa bir sorun ile karşı karşıya kalındığını vurgulayan Çakır, “Ereğli’de bir tane kongre merkezi olmaz, kültür merkezi olmaz, bir tane düzgün belediye binası olmaz, spora, eğitime desteği olmaz, iş dünyasına desteği olmaz ama sadece mühür noktasında bir desteği olur, mühürlenmesi gereken esnafların dükkanı noktasında bir çalışması oluyor” sözleri ile Başkan Posbıyık’a tepki gösterdi.

 

Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır beraberinde İlçe Yöneticileri, Ak Partili Ereğli Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, Bağımsız Meclis Üyeleri Hasan Pınarcık, Fevzi Ekşi ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçede görev yapan yerel ve yaygın kuruluşlarının temsilcileri ile Keşan Restaurantta sabah kahvaltısında bir araya geldi.

 

“HEPİNİZDEN BİZ MEMNUNUZ”

İlçede görev yapan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayan Çakır, basın mensuplarının daha iyi şartlarda görev yapma temennisinde bulundu. Gazetecilerin kendilerinin en yakın çalışma arkadaşları olduğunu hatırlatan Çakır, “Hiçbirinize aynı mesafede olup, ayırım yapmadan destekleyebildiğimiz kadarıyla ve objektif anlamında hepinizle bir arada olduk. Hepinizden biz memnunuz. İnşallah sizlerde AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı olarak, başkanı olarak bizlerden de memnunsunuzdur. Bu toplantıyı düzenlememizdeki tek gaye yılın 365 günü kamuoyu için çalışan, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için çalışan ve bizlerin daha rahat siyaset yapabilmesi için çalışan sizlerin bu özel gününde sizlerle bir araya gelmektir.

 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ”

Bugün daha çok anılan, hatırlanan dertleriyle daha çok kamuoyuna yansıyan bir Gazeteciler günü oluyor. Onun dışındaki günler maalesef gazetecilerin olumlu-olumsuz her türlü etkileşime maruz kalıyorlar, bunu da hepimiz yakinen görüyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde herkesin amacı bulunduğu şehre hizmet etmek. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, sizlerde bunları değerlendiriyorsunuz haber yapıp kamuoyuyla yorumlarınızla birlikte paylaşıyorsunuz, bizde bundan memnuniyet duyuyoruz açıkçası”

 

ADAY PAZARTESİ AÇIKLANABİLİR

Çakır daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı, ilk soru kamuoyunun da yakından beklediği “Ereğli Belediye Başkan adayının kim olacağı?” idi. Çakır bu soruya, “Sanki başka ilçeler açıklanmışta Ereğli açıklanmamış gibi bir algı var. Türkiye’deki bütün ilçe belediye başkan adaylıkları bekliyor, sürekli bilgi güncelleniyor, Genel Başkanımızın takdiridir, bilgi güncellendikçe biz bunu kamuoyuyla paylaşıyoruz, Ocak ayının ilk haftasında açıklanmasını bekliyorduk, sayın Başbakanımızın üzerinde tekrar çalışmak istediği yerler oldu, birde yurt dışı ziyaretleri olunca ondan dolayı süreç uzadı, bize son gelen bilgi Pazartesi gününü geçmeyeceği kanaatindeyiz. Siyasette bir gün daha ileri geri olabiliyor, biz ne olursa olsun 15 Ocak olarak söylüyorum 75 günde kalsa bizim için Ereğli’de yeterli olacağı kanaatindeyiz, ekibimiz kadromuz hazır, süratli bir şekilde adayımız açıklandıktan sonra kamuoyundaki algıyı tersine çevireceğiz, geç kalınmış algısını ortadan kaldıracağız, bütün ekibimiz hazır” sözleri ile yanıt verdi.

 

“BÖYLE BİR ALGI OLUYOR”

Bir gazetecinin “partide göreve geldiğinizden sonra eski yönetim ile görev alanlar arasında bir ayrışma olduğu gibi bir izlenim doğduğu doğru mudur?” sorusuna ise Çakır şu sözlerle yanıt verdi:  İnsanlar görevdeyken sadece görevdekiler çalışır, diğerleri destek vermesi gerektiği yerlerde gelir destek verirler. Bunlarda seçim dönemleridir, yani yönetimlerde görev almış partililerimiz aynı yönetimdekiler gibi çalışacak olsalardı zaten görevlerine devam ederlerdi. Böyle bir algı oluyor evet ama biz göreve geldiğimizden beri yaptığımız bütün organizasyonlar da eski İlçe Başkanlarımızı yanımızda gördük, sürekli de görürüz. Şuan halen görüşüyoruz, bizden önce 5 tane İlçe Başkanımız vardı, yakın zamanda adayımız açıklanırken de, bundan sonraki seçim çalışmalarında da kendilerini çok yakından göreceksiniz.

 

“BU SEÇİM EREĞLİ’NİN SEÇİMİ”

Bu seçim her zaman söylediğimiz gibi Ereğli’nin seçimi, bu seçimde kimsenin sen, ben, o, bu, şu deme şansı yok. Ereğli zor günler geçiriyor. Esnaflar olarak sizlerde basın olarak bunları yakından takip ediyorsunuz. Ereğli’de artık bir şeylerin değişmesi gerektiği kanaatindeyiz. Özellikle Ereğli’ye artık demokrasinin gelmesi kanaatindeyiz. Kimsenin konuşamadığı, kimsenin fikir üretemediği bir Ereğli’de sonuçta ortaya bir şey çıkmıyor.

 

“EREĞLİ 363 GÜN SIKINTI İLE BOĞUŞULUYOR”

Sadece 2 gün Ağustos böceği gibi şenlik yapan diğer kalan 363 günde sıkıntılarla boğuşan bir Ereğli esnafı, Ereğli İş dünyası var. Maalesef yerel yönetimler hala kendini 90’lı yılların belediyecilik anlayışıyla yönetmeye çalışıyorlar. Yani biz alt yapı yaparız, asfalt yaparız biz başka hiçbir şey ile ilgimiz olmaz algısıyla yönetmeye çalışıyorlar”

 

“MECLİS İÇİN 90’IN ÜZERİNDE İSİM VAR”

Bir gazetecinin, “Belediye Başkanı adaylığının yanında Belediye Meclis Üyeliği için bir hazırlık var mı?” sorusuna da Çakır, “Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz, Belediye Başkan adayımızla, milletvekillerimizle, ilçe teşkilatımızla birlikte son halini de vereceğiz. Şuan sadece isim havuzunu geniş tutuyoruz. Adayın profil durumuna göre de meclis üyeliğinde de değişiklikler olabilir. Ondan dolayı mecliste alakalı netleştirilmiş bir tablomuz yok.  Mecliste bizim teklif götüreceklerimiz var, bize gelip teklifte bulunanlar var. Bizim isim havuzumuzda 90’nın üzerinde isim var. 31 Meclis Üyesi yazılacak, 31 yedek yazılacak. Bizim bu mecliste oluşturmak istediğimiz şu; Ereğli’nin tüm kesimini gerçekten kucaklayacak siyasi görüşleri dahi farklılıkları içinde barındırabilecek bir meclis olmasını düşünüyoruz. İnşallah bunda da muvaffak oluruz. Çünkü bu seçim Ereğli’nin bir dönüm seçimi.

 

“5 SENE DAHA KAYBETME LÜKSÜ YOK”

Ereğli’nin bir 5 sene daha kaybetme lüksü yok. Hele hele 5 sene sonra bir daha aday olmamız ayıp olur diyen ve siyasi ömrünü kabul etmiş bir siyasetçinin Ereğli’ye verebileceği hiçbir şey yoktur. Biz yeni genç, dinamik, Ereğli’nin en az 2 dönemini dönüşümünü sağlayabilecek bir adayla, çünkü bakıyorsunuz Ereğli’de nereye el atsanız bir sorun var. Ereğli’de bir tane kongre merkezi olmaz, kültür merkezi olmaz, bir tane düzgün belediye binası olmaz, spora, eğitime desteği olmaz, iş dünyasına desteği olmaz ama sadece mühür noktasında bir desteği olur, mühürlenmesi gereken esnafların dükkanı noktasında bir çalışması oluyor, hep seçim dönemlerine ya da önemli mecliste gündem maddeleri günlerine denk geliyor. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.

 

HASTANE VE KÖPRÜLÜ KAVŞAK

Yeni yapılan hastanenin ise ne zaman açılacağına dönük soruya ise Çakır şu sözlerle yanıt verdi:  “Yeni yapılan hastaneyi biz Mart ayına yetiştirmeye çalışıyoruz ama bir nebze nisan ayına sarkma durumu var, Nisan olur-Mayıs olur, inşaat halidir, hava şartlarıdır. İçerisinin komple dizaynı bir, bir buçuk ay sürecek, cihazların alımı ihalesi şuan yapılmaya başlandı, dışında yüzde doksanı aştık, iyi gidiyor ve Ereğli’nin bu anlamda sağlık sorununu ciddi anlamda çözmüş olacağız, bunun yanında eğitim sorunuyla ilgili 5 tane okulun ihale aşaması bitti diğerleri de ihale aşamasındalar, Şubat ayı gibi uygun görülenlerden temel atmalar başlayacak, Ereğli’mizin eğitim sorunlarını da çözüyoruz, yol sorunu konusunda da daha tamamlanmamış olsa da Devrek Köprülü Kavşağı özellikle Cumartesi günü yoğunlaşan trafiği rahatlattı. Tabi daha güvenlik tedbiri olarak bariyerler var, alttaki kavşağın düzenlenmesi var, bittiğinde çok daha trafiğin rahatladığını göreceğiz. Bunun yanında Gülüç Köprüsü ile Kepez arası çalışması var, proje çalışmaları bitiyor, yakında çalışmalar başlayacak.  Ereğli’de çözülebilecek sorunların çoğunu çözdük, geriye bir iki sorunumuz kaldı onları da belediye başkanlığını kazandığımızda çözeceğiz inşallah”


From AK PARTİ EREĞLİ BASIN ÇALIŞANLARI İLE BULUŞTU, posted by Mustafa Kanca on 1/10/2014 (8 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz