ALAPLI HABERLERİ

AK PARTİ EREĞLİ İLÇE DİVAN TOPLANTISI

29 Nisan 2013
690 kez görüntülendi

Resim bulunamadı

AK Parti Ereğli İlçe Divan toplantısı Ereğli Büyük Anadolu Otelde yapıldı

EREĞLİ’NİN KURTULUŞU İÇİN ŞAFAK 337’

 

AK Parti Ereğli İlçe Divan toplantısında konuşan İlçe Başkanı Fatih Çakır, “Artık Ereğli şafak sayıyor, bu kötü yönetimden kurtulmak için, Ereğli’nin kurtuluşu için bugünden itibaren şafak 337” dedi.

Divan Başkanlığına AK Parti İl Teşkilat Başkanı Ali Kemal Karaca, Divan Başkan Yardımcılığına AK Parti Ereğli Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İlçe Başkan yardımcısı Mehmet Keleş, Üyeliklere Mustafa İslam Yazıcıoğlu, Aygül Subaşı ve Tuğçe Ertaş’ın seçilmesiyle AK Parti Ereğli İlçe Divan toplantısı başladı.

Divan Başkanı Ali Kemal Karaca, yaptığı kısa konuşmada, tüm parti üyelerine Ereğli Belediyesi seçimlerini alıncaya kadar durmadan çalışma talimatı vererek; “2014 Nisan ayında burada yapacağımız Divan toplantısında Ereğli Belediye Başkanı AK Parti’li olarak konuşacaktır” dedi.

 

“AK PARTİLİ KADINLAR SAHADA”

Divan toplantısında ilk konuşmayı AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Aygül Subaşı yaptı. Ereğli Belediyesi’ni kazanmak için kadın kolları olarak var gücüyle çalışacaklarını belirten Subaşı, “ 16 Mart tarihinde kadın kolları başkanlığı görevi verildikten sonra yönetimimizi oluşturarak çalışmalarımıza başladık. Hedefimiz, yerel seçimlerde Ereğli Belediyesinide AK Parti’ye kazandırmak ve oy potansiyelimizi çoğaltmaktır. Bize olan güveni boşa çıkartmayacağımıza, gençlik teşkilatı ve ilçe yönetimimizle uyum içinde çalışacağımıza söz veriyoruz” dedi.

 

GÜLÜÇ YÖNETİMİ OLUŞTURULDU

AK Parti Gülüç Belde Teşkilat Başkanlığına Hasan Polat’ın atanmasının ardından oluşturulan yeni yönetim Divan toplantısında, partililere ve basın mensuplarına tanıtıldı. AK Parti Gülüç Belde Teşkilat Başkanı Hasan Polat, dinamik bir ekip oluşturduklarını belirterek, “Hedefimiz partimizin oylarını daha da yukarılara taşımak” dedi.

 

KALKAN: BELEDİYE’DE LALE DEVRİ BİTTİ

AK Parti Ereğli Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kalkan, Meclis Üyelerini temsilen yaptığı konuşmada, Ereğli Belediye’sinde Lale devrinin bittiğini söyledi. Kalkan; “Bahar geldi, Ereğli’de de siyaset yeni fidanlarını vermeye başladı. Nisan ayı meclis toplantısında o günkü sayıyla 18 CHP’li meclis üyesine karşın 7 AK Parti’li meclis üyesi olarak Encümene bir arkadaşımızı seçme başarısını elde ettik, ancak buna hazmedemediler. Bir gün sonra yeni oylama yapılarak arkadaşımız düşürüldü, hukuki yollarımızı kullanıyoruz. Ereğli’den artık bir ses geliyor, bu ses birilerini rahatsız ediyor. Biryerlerde telaş başlıyor. Neydi bu ses, Hastane inşaatı, Devrek yol ayrımı köprülü kavşağı, fen lisesi inşaatı, adliye sarayı inşaatı..Bu ses AK parti hükümetinin Ereğli’ye kazandırdığı hizmetlerinin sesi. Bu sese göre, Ereğli Belediye’sinde lale devride bitmiştir. Şunun için bitmiştir, Ereğli’de çiçekle-laleyle 20 yılı bitirenler, AK Parti’nin Ereğli’ye hizmetlerini görmeye başlayınca inşaat gezmeye, yeni inşaatlar için para aramaya başladılar. Ancak 20 yılda yapılamayanlar, 1 senede de yapılamaz. İşte bunun için artık Ereğli’de lale devri bitmiştir. Yapılamayan belediye sarayını inşallah önümüzdeki dönem AK Parti Belediyesi yapacak. Ereğli’nin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan merkez camisini inşallah Ereğli’ye biz kazandıracağız” dedi.

 

“ARSANIN SATIŞINDA DİK DURDUK”

Kalkan, Emniyetin yanındaki arsa satışının iptal edilmesinde dik durduklarını belirterek; “Birileri biz belediyeye gittik, arsa satışını biz durdurduk dedi. Meclisteki 7 tane aslanlar gibi AK partili meclis üyesi önerge üstüne önerge vererek ve bu satışa karşı dik durarak, esnafımızın yanında olduğumuzu göstererek yargı yoluna gittik ve bu sonuç alındı” şeklinde konuştu.

 

“MECLİS ÜYESİ SEÇMEKTEN ACİZ BİR BELEDİYE BAŞKANI”

Divan toplantısında Belde Belediyeleri adına konuşma yapan Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, “Ereğli Belediyesinde ‘encümen üyesini seçmekten aciz bir başkan var’ diyerek; “Ereğli’de Fatih çakır başkanlığında güçlü dinamik bir yönetim oluştu, inşallah 2014 seçimlerinde Ereğli Belediyesini de kazanarak bu süreci taçlandıracaklardır. Hiçbir şey zor değil, imkansız değil. Karşınızda bugün kendini duayen olarak gösteren fakat bir encümen dahi seçmekten aciz bir belediye başkanı var. İnşallah 2014 seçimlerinde el birliğiyle Ereğli Belediyesini kazanacağız” dedi.

 

ÇATUROĞLU: KIRGINLIKLARI BİR KENARA BIRAKALIM

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, seçimler öncesi tüm parti mensuplarının kırgınlıkları bir kenara bırakması gerektiğini belirterek; “Birliğin beraberliğin en üst noktada olması gereken bir döneme girdik, dargınlıkların ve kırgınlıkların hepsinin kenara bırakılması lazım. Şunuda belirtmek istiyorum, kimse sizin rakibiniz değil, siz kendi kendinizin rakibisiniz, ona buna cevap vermeye gerek yok, kendinizi ve projelerimizi ortaya koyduktan sonra bu iş olur” dedi.

Çaturoğlu, Belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde de geçirdiği seçimlerden tecrübelerini anlatarak AK partililere önerilerde bulundu.

 

ESKİ: ARTIK KÖYLERDEN ÇÖP TOPLUYORUZ

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nail Eski, köylerde yaptıkları çalışmaları anlatarak; “88 köy ve toplamda 240’ın üzerinde mahallesiyle birlikte 750 kilometre yol ağı bulunan bölgemizde bu yol ağın 450 kilometresini asfaltladık. 2012 yılında 19 kilometre yol yaptık, 2013 yılında 3 kilometre yol programa aldık. Bugüne kadar 60 köyümüze parke yardımında bulunduk. Önümüzdeki süreçte parke isteyen tüm köylerimize bu parkelerini vereceğiz. Uludağ Akköy mahallesi arasıyla Velidağı köyü arasında bir yol yapıyoruz. Böylece bu köyler birbirlerine gitmek için 30 kilometre yol yerine 3 kilometre yol gidecekler. Ayrıca Uludağ ile Eğerci arasına yol yapımını programa aldık ve bu iki arayıda yolla birleştireceğiz, 2012 yılında köylerimize 240 bin lira civarında çimento ve benzeri yardım yaptık. 2013 yılı ilk 3 ayında da 92 bin TL yardımda bulunduk. Haftada bir köylerimizin çöplerini alıyoruz. Bu uygulama artık Ereğli’mizin köylerinde başladı. Kış aylarında 15 günde bir, yaz aylarında haftada bir köylerimizin çöplerini artık biz topluyoruz. Her köye ve mahallesine birer tane çöp konteynırı koyduk. Su konusunda grup suyu çalışmalarımız sürüyor. Köylerimizin yaşadıkları bu sıkıntıları gidermek için ileride 3 ayrı bölgeye 3 adet gölet yapacağız” dedi.

 

ÇİMENOĞLU: 4 SEÇİME BİRDEN HAYIRLANMALIYIZ

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’da, 4 önemli seçim sürecine girildiğini belirterek; “Çok önemli bir sürece girdik, bu sadece yerel seçimlerle ilgili bir süreç değil. Peşinden hemen Cumhurbaşkanlığı seçimi, hemen peşinden milletvekilliği seçimi ve birde belkide anayasa referandumu için seçim yapacağız. Dünya büyük bir değişim ve gelişim içerisinde. Bizde içerdeki bazı tutuculara karşı bu değişim ve gelişim sürecini Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde sürdürüyoruz. İnşallah Türkiye, bu süreci tamamladığında en büyük ilk 10 ekonomi arasına girecektir. Bunun ilk adımıda yerel seçimlerdir. Bu 4 seçime de birden hazırlanmalıyız.  Bu kadro, Alaplı’da, Ereğli’de ve Zonguldak’ta başarı ortaya koyarak bu sürecin önünü açacaktır inancındayım” dedi.

 

UÇAR: ÇÖZÜM SÜRECİ ÖRNEK BİR PROJE

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar’da, uzun bir konuşma yaparak, çözüm sürecinin Dünyaya örnek olacak bir proje olduğunu belirtti. Uçar; “Yerel seçimler bizim için çok önemli. Bu süreç öncesi tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Özellikle çözüm süreciyle ilgili bütün Türkiye genelinde konferanslar, bilgilendirmeler yapılıyor. Akil insanlar grubu ülkeyi karış karış geziyor. Çözüm sürecinin Türkiye ve Dünya adına örnek bir proje olduğuna inanıyoruz. Neden olduğuna gelince; 35 yıldır terörle mücadele eden bir ülke silahlarını bırakmak şartıyla uzlaşarak demokratik zeminde sorun çözüme kavuşturuluyor.

 

‘SADECE TERÖRLE MÜCADELE ETMİYORUZ’

Biz sadece terörle mücadele etmiyoruz. Dışarıda ve gelişmiş ülkelerde çeşitli etnik kökenlerin terör mücadelesi ile boğuşuyoruz. Elbette ki onlarda bu terörden kurtulmak için büyük çaba sarfediyor. Tabi bulamadılar çok şükür biz zeminlerini oluşturduk netice itibariyle iyi yerlere gidiyoruz. Çözüm süreci durup dururken olmadı. Şunu söylemek istiyorum ki biz her ay yapılan İl Başkanları toplantısında Bakanlarımızın, Başbakanımızın süreç ile ilgili bazı bilgiler aktardığını yakından gördük. Nasıl oldu durup dururken PKK terör örgütü tamam dedi biz silahları bırakıp gideceğiz dediler. Aslında onlarda şaşırdılar zannettiler ki bir anda böyle bir karar alındı onlar da çektiler gittiler aslında bunun arka planı var. İstihbarat teşkilatımızın, hükümetimizin yapmış olduğu 2 yıllık bir çalışma var. PKK ve uzantıları böyle bir karar almak mecburiyetinde kaldı. Dediler ki ‘35 yıldır silahlı mücadeleyi veriyoruz, bir sonuç aldığımız yok insanlar ölüyor bizde dağda huzursuz yaşıyoruz artık belli bir yaşa geldik dediler’ bunu anladılar böyle bir karar aldılar. Bu süreçte kimseye verilmiş bir söz yoktur.

 

“EGE YÜZDE 55 TERÖRÜN BİTMESİNİ İSTEMİYOR”

Bundan her iki kanadın da çok büyük mutluluk duyduğunu buna destek verdiğini herkes iyi biliyor. Bu süreç başladığından bugüne kadar olan dönemde biz profesyonelce çalışan bir teşkilatız. Anketlere matematiksel rakamlara dayanarak halkımıza vaad ediyoruz. Yapılan anketlerde Doğu ve Güney Doğu’da PKK’nın terörün bitmesine destek veriyormusunuz sorusuna yüzde 90 bitsin diyor. Doğu ve Güneydoğu’da terörün bitmesin istiyor musunuz dediğinizde yüzde 90’ı bitsin diyor. Karadeniz bölgesi yüzde 55 bitsin, yüzde 45 bitmesin diyor. Ege’de 55 bitmesin diyor 45’i bitsin diyor. Tuzu kuru olanlar derdi olmayanlar sorunu olmayanlar bu olaylar ile bu problemlerle dertlenmeyenler acı duymayanlar bitmesin diyor. Niye o bölgenin ideolojik yapısı da belli. Biterse buradan MHP’de bitecek CHP’de bitecek. Niye bitecek özellikle MHP bunun üzerinden siyaset yapıyor bunun üzerinden politika yapıyor şehit cenazeleri geldiği zaman siyaset yaparlar, slogan atarlar, bir takım siyasi amblemlerle gündemde kalmaya çalışırlar, bu da bitecek ellerinde bu malzeme de kalmayacak. Saygı duyuyormusunuz duymuyoruz. Bu ülke insanının mutuz, huzursuz, başarısız, bölge insanının ızdırap, çile içerisinde yaşamasından mutluluk duyan birileri varsa onun fikirlerine saygı duymuyorum böyle bir insanlıkta olmaz. Çok önemli bir sürece gidiyoruz. Kısa sürede bu terör belasından hep birlikte ülkemizi kurtaracağız.

 

“PARTİMİZİN ZONGULDAK’TA OYU YÜZDE 50”

Zonguldak İlimizin genel seçimlerden bugüne kadar olan ankete baktığımızda yüzde 2.5 oranında oyumuzu arttırmışız, yüzde 47.5’dan yüzde 50’ye gelmişiz, yüzde 36 CHP, MHP hepten bitmiş yüzde 8 oranında. Bunda herkesin emeği var. Bizim teşkilat mensuplarımız ağır başlı insanlar, mütevazi insanlar. Bizim teşkilat mensuplarımız şovmen değil. Sokağa çıkıpta haykıran, bağıran, birilerine tehdit yapan, şantaj yapan yerel yöneticilerimiz yok. Asli görevlerimizi yapıyoruz. Zonguldak merkezi olarak hem de Ereğli ilçemiz olarak yerel anlamda çok büyük sorunlarımız, problemlerimiz olduğunu biliyorsunuz. Belediye başkanları ahkam kessede, meclis üyelerine, teşkilat mensuplarına, milletvekillerine atfen kendi üsluplarına göre söylediği sözler kendilerine yakışan sözlerdir.

 

“HEM ZONGULDAK HEM EREĞLİ AK PARTİLİ OLMALI”

Hem Zonguldak’ta hem Ereğli’de belediyelerin AK Partili olmalı. Ereğli’nin imkanı bütçesi Zonguldak bölgesindeki belediyelerden çok daha iyi. Hizmet anlamında en kötü belediyeden daha kötü hizmeti var. Bütün teşkilatlarımız bütün Ereğli halkı kenetlenmiş kilitlenmişdir. Ereğli’ye ne yapabiliriz teşkilatlar olarak projeler üretmeliyiz, vatandaşlarımız ile kapı kapı dolaşacağız, vatandaşların talepleri önerileri olacak o talep ve önerileri dikkate alacağız. Bizim teşkilatlarımız elbetteki nöbet değişimleri görev değişimler olur. Çaycuma’da bir teşkilat yapılanması içerisindeyiz. Ereğli’de de 8 ay süreli bir süreç oldu. Biz takıntısı olan değil hedefe kilitlenmiş hizmet aşkı içerisinde bu koltukları işgal eden arkadaşlarız. Asla ve asla birliğinizi beraberliğinizi bozmayın. Bize oy veren de vermeyende bizim insanımızdır. Bu duygular ile hareket ettiğimiz için halkımızın da teveccühünü kazandık.

 

EREĞLİ-DEVREK YOLU

Ereğli-Zonguldak, Zonguldak-Karaman arasında gecikmiş sorunlar var. Ne yazık ki Akçakoca-Alaplı arasındaki tünelleri 2 yıl içerisinde teslim ettiler kim, güçlü bir müteahhit aldı bitirdi. Ereğli-Zonguldak arasında Ereğli-Devrek arasında bu işi alan müteahhitler bunu başarılı bir şekilde yapamadılar. İhale sözleşme gereği yaptırım gücümüzde yok ihale tarihi bitmeden. Devrek bölgesinden başlayan çalışmalar devam ediyor ama buradan Güneşli bölgesinde çalışan müteahhit devam edemiyor. Karayolları bölge müdürümüz ile Ulaştırma Bakanımız Başkanlığında bir toplantı yapıldı özellikle Zonguldak bölgesinde yapılan yapılacak ihaleler masaya yatırıldı. 2013 Yılında bunların ciddi anlamda ele alınması gecikmiş çalışmaların gözden geçirilmesi, Bakanımızın Haziran ayı içerisinde Zonguldak’a bir program talep ettiğini bir denetleme yapacağını talimat verdiğini biliyorum” dedi.

 

FATİH ÇAKIR: EREĞLİ ŞANTİYEYE DÖNDÜ

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’da, AK Parti iktidarının Ereğli’ye kazandırdığı kamu yatırımlarıyla ilçenin şantiyeye döndüğünü belirterek; “3 aylık bir süreçte partimize bin 600 yeni üye kazandırdık. Biz Ereğli’de artık AK Parti ailesi olarak seçime hazırız. Önümüzdeki günlerde yeni katılımlarla daha güçlü bir Ak Parti olacak Ereğli’de. Bugün Ereğli, kamu yatırımları adına bir şantiyeye dönmüş durumda. Hükümet yatırımı olarak Ereğli tarihinde böyle bir yatırım görmedi. Öncelikle 50 trilyon maliyetli yeni bir 450 yatak kapasiteli hastane yapıyoruz. Bunun yanında hiçbir ilçeye kolay kolay verilmeyen bir Fen lisesi inşaatımız devam ediyor. Eğitim alanında Ereğli’ye bu yıl 10 tane okul kazandırıyoruz. Kızılcapınar, Kurtlar, Ormanlı, Kırmacı Mahallesi, Ömerli-Ören hattına bir ilköğretim okulu, Kavaklık mahallesine bir ortaokul-İmam Hatip kazandıracağız. Çiğdemli köyü ve Kızılca’ya bir okul daha kazandırıyoruz. 2014 eğitim dönemine yetişecek toplamda 10 okulumuzu eğitimimize kazandırıyoruz. Bununla birlikte Devrek yol ayrımında yılların sorunu olan trafik sorununu çözmek için bir köprülü kavşak yapıyoruz. Burasını 6 ayda bitirmeyi planlıyoruz. Ereğli’mize birde adliye binası kazandırıyoruz. Ayrıca Vergi Dairesi hizmet binası kazandırıyoruz. Dere ıslah çalışmaları yapıyoruz. 1 milyon TL’ye mal olan bir liman başkanlığı yapıyoruz. Bunun yanında bir Yüksek okul kazandırdık, müdür atamasını yaptık. Yerel yönetimi aldıktan sonra sanayi odalarıyla beraber üniversitemize hizmet binaları kazandıracağız. Gülüç Köprüsünden Kepez’e kadar olan yolla ilgili Temmuz ayına kadar buranın asfaltını bitireceğiz. Bir diğer yatırım konumuz gençlik merkeziyle ilgili. 500 bin TL ilk ödeneği çıkarttık, 2 ayrı yer tespit ettik. Mayıs ayı sonunda bunu nihayete erdireceğiz ve 4 milyon TL’lik bir gençlik merkezi kazandıracağız Ereğli’mize. Tersaneler konusunda kredi desteği konusunda adımlarımızı attık ve kredi desteği sağladık ve yakın zamanda tersanemizde hareketlenmeyi hep birlikte göreceğiz. OSB konusunda bu yıl bine yakın istihdam sağlayacak bir çalışma yaptık.

 

‘EREĞLİ’NİN KURTULUŞU İÇİN ŞAFAK 337’

İktidarımızın yaptığı bu yatırımlara karşı, yerel yönetimlerin yaptıkları 20 senedir hep fotoğraflarda kalmış. Bugün Ereğli’ye yakışan bir belediye binamızı dahi yapamadılar. Özürlü insanlarımız gelse, yaşlılarımız gelse, 2. Kata çıkamıyorlar. Bunları yapmaktan aciz bir belediyele karşı karşıyayız. Geçenlerde basına ‘Ereğli’de AK Parti hizmet yapmıyor’ diye demeç verdiler. Yaptığımız bu hizmetleri görmemek, duymamak için rahatsız olmak lazım. Kendilerine bir hastanede tedavi olmayı öneriyorum. Kendi sağlıkları için gerçekten önemli gidip bir tedavi olmaları. Ereğli’de hala çirkin bir siyaset yaparak, koltuklarını koruma derdinde olanlar var. Ne yapıyorlar, ‘Benim gibi düşünmüyorsan, benim dediğime oy vermiyorsan, senin petrolunun yolunu kapatırım’ diyorlar, kimi belediye meclis üyesinin çocuğunu işten atıp, ekmeğiyle oynuyor, bundan daha aciz, daha çirkin bir siyaset olmaz. Bu siyaset anlayışı sonunda hakkettiği karşılığı bulacaktır. Artık Ereğli şafak sayıyor, bu kötü yönetimden kurtulmak için, Ereğli’nin kurtuluşu için bugünden itibaren şafak 337.” Şeklinde konuştu.

 

Gülüç’te bulunan Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen Divan toplantısına AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, AK Parti Ereğli Eski İlçe Başkanı Adem Öztürk, AK Parti’li İl Genel Meclis Üyeleri, bazı belediye meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları ve köy ve mahalle temsilcileri katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz