ALAPLI HABERLERİ

AK PARTİ HEYETİ, ‘HUZUREVİNİ ZİYARET ETTİ

21 Mart 2013
670 kez görüntülendi

AK PARTİ HEYETİ, ‘HUZUREVİNİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, İzmirlioğlu Huzurevi sakinlerini ziyaret ederek ellerini öpüp hayır dualarını aldı.

 

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ereğli İzmirlioğlu Huzurevinde kalan 55 Huzurevi sakinini ziyaret etti. Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal tarafından karşılanan Ak Parti heyeti, odalarında istirahat eden Huzurevi sakinlerini tek tek ziyaret ederek, ellerini öpüp hayır dualarını aldı.

 

Çakır ve beraberindekiler,  Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal eşliğinde huzurevi sakinlerinin ellerini öpüp, karanfil hediye ettiler.  Huzurevi sakinleriyle dertleşen Çakır, kendilerine göre bu haftanın Tecrübeliler haftası olduğunu belirterek; ” Biz AK Parti teşkilatları, insanı merkezine alarak yola çıkmış bir siyasi hareketiz. Bizler küçüğüne sevgiyle, büyüğüne saygıyla yaklaşılması gerektiğini öğreten bir kültürün, bir değerler silsilesinin mensubuyuz. Bununla birlikte; büyüklerine, yaşlılarına yönelik yaklaşımların ve tutumların sadece saygı boyutunda kalmasını da doğru bulmayan bir anlayışın mensuplarıyız. Yaşlıları bir kenara atılmış, yalnızlığıyla baş başa bırakılmış insanlar olarak görmek bize yakışmaz. Farkında olmalıyız ki çocuk olmadan genç, genç olmadan da yaşlı olunmaz. Yaşlısına sahip çıkmayan toplum ise yolunu bulamaz. Bu düşünceden hareketle yaşlımıza sahip çıkmak, onların geçmişine yakışır şekilde hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak asli görevlerimizdendir. Yaşlılığı kabullenmek ise hem erdem hem de olgunluk anlamına gelir. Ben bu gün vesilesiyle  burada kalan siz değerli büyüklerimin ellerinden öpüyor, Yaşlılar değil, bize göre Tecrübeliler haftanızı kutluyorum” dedi.

 

Huzurevi sakinlerinin tek tek ellerini öpen Çakır, onlarla dertleşerek hal hatırlarını sordu. Huzurevi sakinlerinden Emekli İlköğretim Müfettişi Hasan Yazıcı, ‘Dünya Yaşlılar günü ve Yaşlılar Haftası’ ismiyle kaleme aldığı kendi şiirini Çakır’a okudu.

 

Çakır’dan birden fazla karanfil talep eden Reşit Kısakürek ise; ‘Sizin getirdiğiniz bu karanfilleri ben şimdi Alaplı’da rehabilitasyon merkezinde tedavi gören eşim Safinaz Kısakürek’e götürücem. Burada onunla birlikte kalıyoruz ama o şimdi hasta, tedavi görüyor. Bu karanfilleriniz için ve ziyaretiniz için  çok teşekkür ederim” dedi.

 

Huzurevi sakinlerinden Mustafa Merkan’da Çakır ve ekibini odasına davet ederek bir süre sohbet etti. Ziyarette, huzurevi sakinleri, ‘Bizde çocuklardan emekliyiz, sıra onlarada gelecek’ şeklinde espri yapmaktan geri kalmadılar.

 

Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal da, Çakır’dan binanın dışına soğuk havalarda sigara tiryakilerinin kullanabilmesi için bir konteynır talebinde bulundu. Çakır; ‘Sayın Başbakanımız gibi bende sigara kullanmıyorum. Tabi ki yaşlılarımızın da kullanmasını istemem ama buradaki sakinlerimizi de soğuk havada üşütmemek için size yardımcı olacağız” dedi.

AK Parti heyeti, Huzurevi sakinleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz