ALAPLI HABERLERİ

AK PARTİ İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

30 Nisan 2016
919 kez görüntülendi

AK PARTİ İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Alaplı  Ak Parti ilçe başkanlığının 2016 yılı Nisan ayı ilçe danışma meclisi toplantısı parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ da katıldı.

Saat 18.00′ da düzenlenen toplantıya Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır,  İlçe Başkanı Mustafa Yavuz il Genel Meclisi üyesi Temel Uslu Belediye meclisi üyesi Yüksel Koçak yönetim kurulu üyeleri , kadın kolları ve partililer katıldı.

Toplantıda açılış konşmasını  ilçe başkanı Mustafa Yavuz yaptı.  il Genel Meclisi üyesi Temel Uslu yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantıda son konuşmayı partinin Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır yaptı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, “Yani devamlı dokunulmazlıklar kalkıyor diye bir şey yok. Bir kereye mahsus olmak üzere kalkacak, herkes adliyeye gidecek, hesabını verecek.” dedi.

Millletvekili Özbakır, AK Parti Ereğli İlçe Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, muhalefetin engellemelerine rağmen vize muafiyeti için yasaları meclisten geçirme çabasında olduklarını söyledi.

Mecliste önümüzdeki haftanın yoğun olduğunu anlatan Özbakır, “Mecliste geçtiğimiz günlerde bir olay oldu. HDP’liler bunu provoke ettiler, ertesi gün Anayasa Komisyonu’nda da bir olay oldu, biz ikisinde de oradaydık. Onlar maalesef engellemeye çalışıyorlar. Dokunulmazlığın kaldırılması da sırada biliyorsunuz ama Allah’ın izni ile onların dokunulmazlıklarını kaldıracağız, inşallah meclise götüreceğiz. Herkes dosyası ile adliyenin, hakim ve savcının önüne gidecek.” ifadesini kullandı.

Dokunulmazlıkların sadece bu dosyalar ile ilgili olarak bir kereye mahsus geçici madde ile kaldırılacağını vurgulayan Özbakır şunları kaydetti:

“Yani devamlı dokunulmazlıklar kalkıyor diye bir şey yok, bir kereye mahsus olmak üzere kalkacak, herkes Adliye’ye gidecek, hesabını verecek. Pazartesi günü için anlaşma yapıldı ayın 4’ine kadar süremiz var, bu kanunları tamamladığımız takdirde inşallah serbest dolaşım serbest vizeyi alırız. Muhalefette bundan faydalanacak ama niye karşı çıkıyorlar anlamıyoruz.”

HDP’li milletvekillerinin tutum ve davranışlarını da eleştiren Özbakır, “Geçen çarşamba akşamıydı, o HDP’nin vekili var, şu arabada silah yakalatan Ferhat sanırım, çıktı provoke etti, bir sürü şey söyledi orada. Bizim arkadaşlarda müdahale etti, bir olay oldu, üzücü şeyler. Biz istiyoruz ki mecliste herkes yakışan şekilde davransın, madem vekil olmuşlar meclise girmişler, vekilliğe yakışan şekilde olsunlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile hizmete giren Karabük-Zonguldak arasındaki tren seferlerinin 700 milyon liralık bir yatırım olduğunu ve bu yatırımın 580 milyon lirasının Avrupa Birliği tarafından verildiğini ifade eden Özbakır, Filyos Projesi’nin bir ay içerisinde temelinin atılmasını beklediğini belirtti.

Toplantı daha sonra dilek ve temenniler bölümü ile devam etti

danışma

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz