ALAPLI HABERLERİ

AK PARTİ, MUHTARLARLA BULUŞTU

2 Haziran 2013
604 kez görüntülendi

AK PARTİ, MUHTARLARLA BULUŞTU

 

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır beraberinde yönetimi, İl Genel Meclisi üyeleri ve Belediye Başkanlarıyla birlikte Ormanlı bölgesi köy muhtarlarıyla toplantı yaptı, köylerin yaşadığı sıkıntıları muhtarlardan dinledi.

 

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ormanlı bölgesi köy ve belde mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Ormanlı Belde Belediye Başkanı Yaşar Sever ve 4 meclis üyesinin AK Parti’ye katılmasının ardından Ormanlı’da toplantı düzenleyen Çakır, Ereğli ve Ormanlı Belde yönetimini, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ve Meclis üyelerini, Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, İl Genel Meclis Üyeleri İsmail Tak ve Nail Eski’yi, bölgede bulunan köy muhtarlarıyla bir araya getirdi.

Ormanlı Belde Teşkilatının ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yaşar Sever; “Tekrar yuvaya dönmekten mutluyum. Burada sayın ilce başkanımızla birlikte 4-5 tane projemizi hayata geçirip, seçimlere çok daha güçlü bir şekilde gireceğimize ve beldemize birlikte daha güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum. AK Parti’ye geçme sürecimde ilçe başkanımızın çok büyük katkısı oldu, kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÇİMENOĞLU; “ALAPLI VE EREĞLİ ŞANTİYEYE DÖNDÜ”

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’da, Ereğli ve Alaplı’da çok önemli hizmetlerin gerçekleştiğini belirterek; “ranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bundan sonra Yaşar başkanla beraber mesai yapacak olmanın da mutluluğunu yaşıyorum. Aramıza katıldı, inşallah birlikte güzel hizmetler yapacağız, Alaplı belediyesi olarak Yaşar başkanıma elimizden gelen ne varsa gücümüzün yettiği ölçüde her zaman yardım edeceğimize her zaman yanında olacağımızı burada ifade etmek istiyorum. Fatih başkan Ereğli’de yönetimi 4-5 ay oldu alalı ama sanki 4-5 yıldır ilçe başkanlığı yapıyormuş gibi. Çok hızlı bir giriş yaptı, açıkçası Ereğli’de ulaşılmaz denen, yıkılmaz denen etrafı kuşatılmış gibi görünen bir kaleye öyle bir dalış yaptı ki kale gümbür gümbür sallandı, ne olduğunu kimse anlayamadı, son 2 aydır Ereğli’de yaşananlar ortada. Kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum, çok büyük bir iş yaptı. Gerçekten Ereğli’de AK Parti’nin sesini çıkarttı, birileri eleştiriyor başkanımı inşaatların önünde resim çektiriyor diye ama değil resim, film çektirse bile hakkıdır, çünkü Ereğli girişinden tutun, çıkışına kadar AK Parti hizmetleriyle esas şantiye alanına çeviren başkanımız, milletvekillerimiz ve mensubu olduğumuz AK Parti’dir. Aynı şeyi biz Alaplı’da yapıyoruz, işte Faruk başkanım burada, kendisiyle el ele verdik, milletvekillerimizin de desteğini arkamıza alarak Alaplı’da inanılmaz şeyler yapıyoruz, okullar, futbol sahaları, üst geçitler, arıtma tesisleri, yollar, çocuk parkları, Alaplı’yı bizde şantiye haline çevirdik ve çok güzel şeyler yapıyoruz, ileride göreceksiniz Alaplı’nın girişi değişmiş, terminali yapılmış, dere boyundaki o eski dükkanlar yıkılmış ve çarşı merkezine böyle girdiğinizde tanıyamayacağınız bir halde göreceksiniz, bütün bulları yerel hükümetle genel hükümet el ele verince yaptığını görüyoruz. Ben bu hizmet kademelerinde en zor hizmet kademesinin muhtarlık olduğunu biliyorum, bizim belediye başkanı olarak yine sıkıntılarımız var ama ne kadarı olsa da iyi kötüde olsa bir iş makinamız var, bir kamyonumuz ve işçimiz birazda paramız var, bir şeyler yapıyoruz ama muhtarların elinde ne iş makinesi var, siz köyünüzü en güzel şekilde olması için çaba gösteriyorsunuz, İl Genel meclis üyelerimiz destek olmak için elinden geleni yapıyor, bizde belediyeler olarak gücümüz yettiğince sizlere destek olacağız” dedi.

 

ÇAKIR; “MUHTARLARIMIZIN EMRİNDEYİZ”

AK parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da, bölge bölge köy muhtarlarıyla toplantılar yapacağını belirterek; “Milletvekillerimizin size saygı ve selamları var, birlikte güzel hizmetler yapacağız, Salı günü grupta sayın Yaşar başkanımıza Başbakanımız rozet takmıştır, bundan mutluluk duyduk. Biz istedik ki Muhtarlarımızla bir araya gelelim. İl Genel Meclis Üyelerimiz ve Belediye başkanlarımızla sizlerde oturup konuşalım ve sorunlarımızı masaya yatıralım istedik. Siz muhtarlarımız ellerinde imkan olmadan köylerine hizmet getirmeye çalışan insanlarsınız ve bizde sizlerin yanınızdayız. 24 saat telefonumuz açık, hepinizin emrindeyiz” dedi.

 

AK PARTİ’NİN HİZMETLERİ

Ereğli’de AK parti olarak bir çok yatırım gerçekleştirdiklerini ve en büyük sorun haline gelen işsizlik konusundada istihdama dayalı projeler hazırladıklarını açıklayan Çakır, şunları söyledi; “Bugün AK Parti olarak Ereğli’de 55 milyon maliyetli bir hastane yapıyoruz, Ocak ayı gibi bu hastanemiz hizmete girecek, onun yanında hiçbir ilçeye kolay kolay nasip olmayan bir fen lisesi inşaatımız var, önümüzdeki sezon eğitime açılacak, devrek yolayrımında trafiğin tıkanmasının önüne geçmek için köprülü kavşak yapıyoruz, liman başkanlığı, adliye sarayı, 10 tane okul, üst geçitler, vergi dairesi hizmet binası, gençlik merkezi gibi 100 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım yapıyoruz. Bunun yanında evet, bir işsizlik sorunumuz var. Bunun için canla başla çalışıyoruz, İş dünyamızın önüne açmaya, yatırımcının yanında olmaya çalışıyoruz, bu sene için OSB’de 800-1000 kişiye istihdam sağlayacak yatırımlara destek oluyoruz, bunun yanında otomotiv sektörüyle ilgili bakanlığımız bir karar çıkarttı, dedi ki, yerine bakılmaksızın 5. Bölge teşviği veriyoruz, bu önemli bir teşvik ve Demirçelik fabrikasının yanında otomtiv yan sanayi için OSB’de ciddi bir girişimin içindeyiz. 2015 yılına kadar bu yolla OSB’de en az 3 bin kişi istihdam edeceğiz, bunların planlamasını yapıyoruz. Birde şuan üzerinde çalıştığımız istihdamla alakalı, bin 800 kişinin çalışacağı bir lojistik köy projemiz var. Projenin son şeklini veriyoruz ve yakında kamuoyuna açıklayacağız. Tersanelerimiz konusunda da buranın 1015 yılından sonra önü açık görünüyor, sonra Ereğli Devrek yolunda çalışmalara başladık. Bunun yanında Ereğli’ye 2. Bir fakülteyi kazandırıyoruz. Denizcilik Fakültesi için Milletvekilimiz Ercan Candan’ın girişimleriyle izin çıktı, inşallah öğrenci sayımız kısa zamanda 10 bine çıkacak. Bu hizmetlerin gerçekleşmesinde başta milletvekilimiz Ercan Candan’a, Köksal Toptan’a ve Özcan ulupınar’a, İl Başkanlığımıza Ereğli halkı adına teşekkürü bir borç biliyorum. Ormanlı’ya ne yapıyoruz, Toki’den bir konut yapımı için projemiz var, yanına bir kapalı spor salonu projemiz var, bir okul kazandıracağız yeri belli, çalışmalara başlıyoruz, parke çalışmaları olsun biz üzerimize düşen bütün katkıyı vereceğiz. Ormanlıyı unutmuyoruz ve her türlü yanındayız. Bu bölge toplantısını yapmamızdaki esas muhtarlarımızın köylerde yaşadıkları sıkıntıları tespit etmek, çözüm yollarını bulmak” dedi.

Konuşmaların ardından köy ve mahalle muhtarlarının yörelerinde yaşadıkları sorunlar birlikte masaya yatırıldı. Toyfanlı, Üveyikli, E.Sofular, A.Sofular, Saltuklu, Emirali, Uludağ, Çiğdemli ve Sinitli Mahalle Muhtarları yaşadıkları sıkıntılarını ve taleplerini Çakır ve İl genel Meclis Üyelerine ilettiler.

Toplantının ardından Çakır, bütün muhtarlara telefon numarasını vererek, Pazartesi ve Cuma günü öğleden sonraları parti binasında İl Genel Meclis Üyeleriyle birlikte her hafta köylerin ve muhtarların sorunlarına çözüm bulmak için çalışacaklarını ve partiye gelmeleri için davette bulundu.

Çakır ve ekibi, daha sonra Kaptaş bölgesinde kurulan Kaptaş Pazarını gezerek esnaflarla ve bölge insanıyla bir araya geldi.

ALBUM ADI AK PARTİ EREĞLİ TEŞKİLATI MUHTARLARLA BULUŞTU, Fotograf Mustafa Kanca on 6/02/2013 (9 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz