ALAPLI HABERLERİ

AK PARTİ TEMAYÜL YOKLAMASINI YAPTI

17 Kasım 2013
712 kez görüntülendi

AK PARTİ TEMAYÜL YOKLAMASINI YAPTI

Ak Parti Zonguldak’ta temeyül yoklaması yaptı

AK Parti’nin Zonguldak genelindeki adaylarının belirlenmesi için düzenlenen temayül toplantısı sabah saatlerinde başladı. Toplantı sonucu kullanılan oylar, sandıklar açılmadan AK Parti Genel Merkezi’ne gönderilecek.
AK Parti Zonguldak İl Temayülü için genel merkez tarafından görevlendirilen AK Parti MKYK Üyesi Sema Kırcı, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, AK Parti MKYK Üyesi Betül Gürlük, AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkez Teşkilat Başkanı ve MKYK Üyesi Ahmet Kılıç, AK Parti Kastamonu Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü de oylamada hazır bulundu.
Zonguldak merkez ilçe ve ilçe belediye başkan aday adaylarının da yer aldığı oylamada, teşkilatların yönetim kurulu üyeleri oy kullandı.
Temayülü değerlendiren Hakkı Köylü, “Partimiz Genel Merkezi, yerel yönetimlerde görev almak isteyenleri belirlemek için üç haftadır seçimler yapıyor. Biz buna temayül yoklaması diyoruz. Parti teşkilatlarımızda görev alanlar, il başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri ve mahalle başkanlarının oy kullandığı parti içi bir seçim yapıyoruz. Türkiye son on yılda her ayağında bir gelişme katetmiştir. Birçok konuda büyük başarılar elde etmiştir. Genel merkez tarafından yapılan bu hizmetlerin yanında mahalli idarelerin de aynı derecede ona paralel olarak hizmet etmesini sağlamaya dönük bir çalışma içerisindeyiz. İstiyoruz ki mahalli idareler de hükümetin başarılarına ayak uydurarak, hatta onlardan daha da ileri gitmeye düşünerek faaliyet içerisinde olsunlar ve halka hizmet etsinler. Düşüncemiz budur. Bunun için de halka hizmet etmesini düşündüğümüz, mahalli yönetimlerde görev almasını istediğimiz, öncelikle belediye başkanlarının seçiminde büyük bir gayret gösteriyoruz ve titiz davranıyoruz. Bunun gereği olarak 51 ilimizde bu gün ve yarın temayül yoklaması yapılıyor. Daha önce de 30 büyük şehir belediyelerin temayül yoklamaları yapıldı bitti ve bu hafta sona erecek” dedi.
“HATIR, GÖNÜL İŞİ YOK”
Temayül yoklamalarının ardından genel merkezin görevlendirdiği komisyonun ilgili adayı araştırdığını ifade eden Hakkı Köylü, şöyle devam etti:
“Teşkilatlarımızın göreve getirmek istedikleri, halkın istedikleri seçilmesi gereken kişiler konusundaki görüşlerini alıyoruz. Bu görüşler bizim için bir kriterdir. Demokrasinin gereği olarak bunu yapıyoruz. Ancak, tamamen elbette ki asıl tek kriter bu değil. Genel merkezimiz ayrıca görevlendirilen kişiler aracılığı ile illerde araştırma yapıyor. Belediye başkanı olabilecek, olması gereken kişiler konusunda veya mevcut belediye başkanlarının başarı durumları konusunda bir takım araştırmalar yapıyor. Bunun dışında anketler yapıyor. Bunun dışında milletvekillerinin görüşleri alınıyor. Bunlar birlikte değerlendirilerek görüşleri doğrultusunda en iyi hizmet edebilecek kişi, seçim kazanabilecek kişi kimdir ortaya çıkıyor. Bizim yaptığımız işte, hatır gönül, ahbap dost ilişkisi yoktur. Öyle hatırı olan kişiler seçilmiş olsaydı ne böyle seçim yapılırdı ne de başka türlü araştırma yapılırdı. Hatırı yüksek olanlar doğrudan genel merkeze gider, aday gösterilirdi. Halbuki böyle bir şeye partimiz kesinlikle yanaşmamıştır. İşte bu gün burada yaptığımız Zonguldak’taki teşkilatlarımızın görüşlerini almak ve oy kullandırmaktır. Ülkemiz için, milletimiz için ve Zonguldak’ımız için hayırlı olmasını diliyorum. En iyi adayı seçmeye çalışırız. Hizmet edebilecek aday kimse o seçilir.”
Temayül yoklamasına parti üyelerinin katılımının yoğun olduğunu ifade eden AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ise, “Bugün biz il teşkilatı olarak temayül yoklamasını yapıyoruz. Her zaman olduğu gibi teşkilatlarımızın, teşkilat mensuplarımız büyük bir olgunluk içerisinde oylarını kullanıyor. Biz özellikle yerel seçimlere çok uzun zamandır hazırlanıyoruz. Hazırlıklarını yapıyoruz. Aday adaylarımızın tanıtımlarını yaptık. Müracaatlarını aldık. Bugün de temayül yoklamasını yapıyoruz. Umut ediyoruz ki bu yapılan çalışmalarımız neticesinde ilçelerimizi, ilimizi temsil edebilecek yerel anlamda çok başarılı hizmetlere imza atabilecek çok değerli adaylarımızı ortaya çıkartırız. Amacımız niyetimiz ve hedefimiz budur. Birkaç elemeden geçtikten sonra adaylarımızı tespit ediyoruz. Hiçbir zaman yakın ilişki içerisinde adaylarımızı tespit etmiyoruz. Tabanımıza, halkımıza soruyoruz. Anket çalışmalarına önem veriyoruz. Zonguldak il teşkilatı olarak iki anket yaptırdık. Üçüncüsünü yaptıracağız. Halk tarafından tercih gören adaylarımızı burada aday olarak göstermeye çalışacağız. Ben de bütün çalışmalarımızın neticesinde ortaya çıkacak adaylarımızın hayırlı vazifeler yapmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
“KIRMADAN, DÖKMEDEN, GÜZEL BİR SEÇİM DÖNEMİ YAŞARIZ”
AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman da süreci değerlendirdi. Karaduman, “Yerel seçimlerle ilgili AK Parti’de süreç devam ediyor. Geçmiş dönemlerde anket çalışmalarımız oldu. Hem merkez hem de ilçelerde. Bu da teşkilat içi temayül yoklamasıdır. Katılım çok güzel oldu. Bütün teşkilat mensubu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yerel seçimlere duyarlı olduklarını gösterdiler. İnşallah bu seçimlerde aday tespitlerinde temayül yoklamalarında bir kriterdir. Bu da genel merkez tarafından dikkate alınacaktır. Şehrimize ve bölgemize inşallah hayırlı olur. Önümüzdeki günlerde uygun görülen yerlerde anket çalışmaları yapılarak hem Zonguldak hem de ilçelerimizde aday tespitini yapabilmek için bölgemize en güzel hizmeti verecek kişileri belirlemek için süreç devam ediyor. Bundan sonraki süreçte anket yoklamalarında genel merkezden oluşacak alt komisyon, üst komisyonun değerlendirmelerinde aday adaylarımız genel merkeze mülakata giderek oradaki son değerlendirme yapıldıktan sonra hem teşkilat hem de milletvekillerimizin görüşü alındıktan sonra aday tespitimizi tamamlamış olacağız. Bunun beraberinde tabii belediye meclis üyelik sıralamaları var. İl genel meclisi üyeleri sıralamaları var. Bunlar da tabii Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimine göre sıralamalar yapılarak seçim kuruluna teslim edilecek. İnşallah bu 2014’te yapılacak seçimler bölgemize hayırlı olur. Güzel bir seçim dönemi yaşarız. Kırmadan dökmeden bölgemize hizmet verecek bütün adaylarımızın o dönemde de güzel, yerel seçimlerle ilgili bölgemize hizmet verecek kişi belirlemiş oluruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz